Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana rozmiaru czcionki
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
miej95
Witam!
Chcę zaznaczyć iż jestem jeszcze laikiem w javascript'cie. Chciałem zrobić zmianę wielkości czcionki tekstu, który wczytuje z bazy. Problem polega na tym, że zmienia się wielkość ale tylko dla pierwszego wczytanego elementu. Zrobiłem to tak:

1. <font size=2><a href = \"java script:void(0)\" onclick = \"document.getElementById('tresc').style.fontSize='12px'\">A</a></font>
  2. <font size=3><a href = \"java script:void(0)\" onclick = \"document.getElementById('tresc').style.fontSize='14px'\">A</a></font>
  3. <font size=4><a href = \"java script:void(0)\" onclick = \"document.getElementById('tresc').style.fontSize='16px'\">A</a></font>
  4.  
  5. //tutaj wczytuje z bazy
  6.  
  7. $wynik = mysql_query("SELECT * FROM newsy ORDER by id DESC LIMIT $start, $perPage");
  8. while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) {
  9. $text = $r['tresc'];
  10. $tresc .= "<div id=\"tresc\" class=\"entry\"><p>".$text."</p>";
  11. $tresc .= "</div>";
  12. }
  13. }

#EDIT SORY juz poprawiłem. Przy przenoszeniu tu kodu jakoś zmieniłem na starą wersję z id light.
@DOWN sprawdze i dam znać
d3ut3r
Nie używaj tagu <font> zastosuj np. <span> i odpowiednie style css

robisz getElementById('tresc') a w kodzie tworzysz div od id="light";
link zrób w ten sposób:

1. <a href = "#" onclick="document.getElementById('tresc').style.fontSize='12px';return false">A</a>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.