Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS][Jquery]Pobranie adres strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
grzes999
Mam mały problem z przesyłaniem. zmiennej metodą post
Przesyłam do widoku zmienną ajaxem po zmianie wartości selekta
Dokładniej takim skryptem i zmienna id_p przesyła się elegancko a zmienna adres nie próbował już na kilka sposobów i nic sad.gif

1. var adr=document.location
  2. var adr=window.location;
  3. $('#pokoj').change(function() {
  4. $.post('/ajax/cena', {id_p: $(this).val(),adres: adr}, function(data){
  5. $('#cena_p').text(data);
  6. });
  7. });

No i w pliku ajax.php mam taki kod

1. public function action_cena()
  2. {
  3. $cena_pokoju = Model::factory('gielda')->cena_pokoju($_POST['id_p']);
  4. echo $cena_pokoju[0]['cena'];
  5. echo $_POST['adres'];
  6. }

No i wszystko działa (oprócz przesłąnia tej zmiennej adres oczywiście)
Dokładnie chodzi mi o to że na stronie www.strona/skrypt/5 pobieram cyfrę do zapytania i muszą ją mieć też w tym drugim skrypcie.
A skrypt JS przesyła mi odpowiedzi do www.strona/ajax i nie mogą wykonać zapytania :/
redeemer
Pierwsza linijka do wywalenia (ta z document.location bez średnika). Spróbowałbym window.location.href:
  1. var adr=window.location.href;
Dalszej części niestety nie rozumiem. Jaki jest sens przesyłania zmiennej adres? Podejrzewam błąd w logice aplikacji wink.gif
grzes999
A no taki że w zapytaniu które chce wywołać jako parametr ma tą cyferkę z adresu.
I nie zauważłem że mam dwa razy to samo wpisane ale to tak to nic nie dało. I to ogólnie mi działa.
Bo jak dam alert(window.location) to wyświetli poprawny adres. Tylko nie mogę tego przesłać.
redeemer
A nie lepiej przesłać samą "cyferkę" zamiast całego adresu? Odpal Firebuga i zobacz co tak naprawdę wysyłasz tym AJAXem.
grzes999
A w jaki sposób samą cyferkęquestionmark.gif

i ten sposób działa

window.location.href

tylko zaciekawiłeś mnie przesłaniem samej cyferki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.