Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolumna Widmo W Tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Fibolg
Zagadnienie chyba raczej z HTMLa ale nie wiedzialem gdzie je zapisać... W formularzach jest bardzo przydatna rzecz... chodzi mi o input type="hidden". Można wówczas przesyłać dane, które nie są potrzebne do tego, żeby zauważyli lub zmieniali userzy, a przydaje się dalej (np do zmiany rekordu w bazach danych).
Teraz tak... Mam sobie wydruk tabeli MySQL i przy każdym rekordzie mam zapisane ID tego rekordu...

Lp. | Id. | Login |Grupa | Modyfikacja
1 | 1 | Admin | Administrator | Modyfikuj

"Modyfikuj" jest linkiem korzystającym właśnie z Id bazy, które musi być zapisane w tabeli. W jaki sposób zrobić w tabeli tak, żeby zapisywało w niej wartość zmiennej, a nie trzebabyło jej wyświetlać użytkownikowi? Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno sadsmiley02.gif

Drugie pytanie z serii nie mam pomysłu smile.gif

Jest sobie skrypcik... Na stronie wyświetla tekst, tabele, zdjęcia... Wszystko generowne automatycznie... Na samym dole mam sobie link, który usuwa z bazy jeden wiersz... jak powiadomię usera za pomocą echo() to napis wyświetli na samym końcu strony... jak zrobić, żeby skrypt przekierował na inną stronę samemu (header location coś mi nie chciał działać).

Ale dziś zakręcone pytania smile.gif
kicaj
Ad 1).
  1. <div style="display: none">numer_id</div>

O to chodzilo?

Ad 2). Dlaczego header odpada?
Fibolg
Cytat
O to chodzilo?

Ehe to jest pomysł Div jednak ukrywa wpis a nie chce wyłączyć "używania" <td> czyli pole jest pokazywane z tym, że jego zawartość nie... Jak zrobić, żeby nie były używane również znaczniki?

Cytat
Dlaczego header odpada?

Bo wywołuję go już wcześniej w skrypcie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.