Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: session.save_handler
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
Xun
Witam,

Od 3 tygodnie ucze sie php i obecnie zatrzymalem sie na etapie wlasnej obslugi sesji. Mam obecnie zainstalowany u siebie Apache 1.3 do tego php 5.0 jako binarke do Apache'a i to wsyztsko postawione na windzie XP profesional z SP 1.

php dzialalo elegancko do chwili kiedy zmienilem w php.ini

session.save_handler = files
na
session.save_handler = user

Odkomentowalem takze session.save_path i wpisalem :

session.save_path = "d:\Serwer\php\tmp"

bo tam wlasnie mam zainstalowane php...

No i tutaj pojawia sie problem pod tytulem 500 internal server error :|
W tym momencie nie odpala mi juz nawet stron w czystym html...
Bardzo prosze o szybka pomoc, bo bez tego nie moge sie wziac za obsluge sesji wogole sad.gif (chce zrobic z mysql)....

Dodam jeszcze ze lookalem na wsyztsko fora jakie znalazlem na google, na dokumentacje i w 3 ksiazki... i nic tam nie ma ponadto co juz mam ustawione... wiec teoretycznie powinno dzialac... choc ksiazki byly do 4.. sad.gif
netzah
"session.save_handler = user" to troche malo konkretne, zainteresuj sie funkcja session_set_save_handler, przy jej pomocy mozesz ustawic wszystko jak trzeba.
Lukasz Luczak
session_save_handler gdy ustawiasz na user to musisz wypełnić resztę konfiguracji gdzie podajeszn amiary na bibliotekę w której są funkcje obsługi sesji...

Trzy tygodnie to za mało by pisać własną obsługę sesji - zwłaszcza jeśli nei czyta się dokłądnie manuali i komentarzy w plikach konfiguracyjnych...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.