Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wirtualny serwer na kompie dla ASP.NET
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
travi
Witam.

Mam system sklepowy oparty na ASP.NET. Mam pliki aspx, css itp i chce go odpalić u siebie aby edytować szablon sklepu.
Na "WebServ" nie działa. Jak mogę to odpalić na kompie aby mieć podgląd wprowadzoanych zmian w CSS?
Pyton_000
Serwer IIS jedynie
travi
hej, dzieki za pomoc:)
Zainstalowalem IIS i wrzucilem skrypt do katalogu, ale mam taki komunikat? Co jest nie tak?

System/skrypt jest ściągnięty z serwera i tam juz działa (czyt. jest w sieci) ale musze wyedytować szablon dlatego działam u siebie (z reszta juz o tym pisalem:P).
Może coś zmienić w pliku "web.config"??

by_ikar
No jeżeli po polsku tego błędu nie rozumiesz, to nie wim czy ci możemy pomóc.
travi
sarkazm niepotrzebny... rozumiem po polsku, ale nie dzialalem wczesniej na IIS. "blad wystepuje w przypadku problemu z odczytem pliku konfiguracyjnego"? Nie wiem jak to interpretowac i nie wiem o ktory plik chodzi. Problem z odczytem? Jakieś chmody ustawić czy moze uprawnienia?

Jesli chodzi o plik: web.config to może powienienem tam ścieżki jakieś zmienić? Jesli o inny plik to chce po prostu dowiedziec się o jaki i to naprawić. Po prostu pisze aby uzyskać pomoc bo pierwszy raz widze IIS i ASP.NET. Zawsze działałem na systemach opartych o PHP jak Prestashop, opencart itp.

Jeśli ktoś może mi dać wskazówkę to będzie miło po prostu. Może w moim wieku już nie myslę tak szybko jak 20 letni młodzian albo od tego gorąca mózg mi paruje:]

Pozdrawiam.

---------
ok z tego co widze mam sugestie taką: "Delete the malformed XML element from the ApplicationHost.config file or from the Web.config file."
tylko jak znaleźć ten nieprawidłowo utworzony element XML w pliku? sad.gif
Pyton_000
pokaż ten web.conf
travi
Wysłałem ci na PW. Jak możesz to odpowiedz mi w wiadomości.
Dziękuję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.