Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript, XHTML] Nowe okno o podanych parametr.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
*_ENIGMA
Witam...

Problem jest następujący:

Mam sondę (napisane w XHTML 1.0 Transitional).
Chcę aby wynik wysłania formularza wyświetlił się w nowym oknie.
Nie mogę użyć opcji:

Kod
<form method="post" action="glosuj.php" target="new">

ponieważ atrybut 'target' jest zabroniony tutaj w XHTML.

I pytanie: jak zrobić tak, aby wynik wysłania formularza wyświetlił się w nowym oknie (popup) o zadanych parametrach(!) (czyli jak w funkcji window.open('url','name','parametr1=wartosc1,parametr2=wartosc2')) questionmark.gifquestionmark.gif?

Ja użyłem przekierowania na funkcję JavaScript wpisując w ramach <script>:

Kod
function submit_vote() {
     document.sonda.target = "new";
     document.sonda.submit();
}

Fakt faktem wynik działania formularza wyskakuje w nowym oknie, ale mi dokładnie chodzi o to, abym mógł określić parametry tego okna jak w window.open() ...

Pozdrawiam!
revyag
Możesz użyć zdarzenia onsubmit formularza i użyć wcześniej zdefiniowanej funkcji aby otworzyć okno, a nowym oknie podać ten plik glosuj.php.
Kod
function new_win(url,width,height){
    var opt="width="+width+"height="+height+"status=no,resizable=no,scrollbars=no";
    window.open(url, "",opt);
}

1. <form method="post" onsubmit="new_win('glosuj.php',500,400);">
*_ENIGMA
Witaj...

Niestety ta metoda nie działa...
Owszem plik z wynikami głosowania pojawia się w nowym oknie popup, ale nie zmienia się wartość oddanych głosów...
revyag
Właściwie to jeśli nie korzystasz z bazy danych przy tej sondzie, to możesz użyć javascriptu do wyświetlenia jej w nowym oknie.
Do wszystkich pól formularza można się odwołać, zależy co chcesz uzyskać jako wynik końcowy, czy po prostu ma się wyświetlić zawartość formularza na, czy te dane poźniej jakoś wykorzystujesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.