Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PayPal automatyczne płatności
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Ghost_78
Witam wszystkich.

Potrzebuję na stronie dodać automatyczne opłaty za pomocą PayPala.

Problem jest taki. Co miesiąc wystawiane są faktury za usługi wykonywane za pomocą serwisu online, W chwili obecnej ludzie płacą za pomocą PayPala klikając przycisk 'zapłać' na stronie. Problem jest taki, że kwoty są stosunkowo niewielkie i otrzymujemy wiele zapytań od użytkowników (zwłaszcza ze stanów) o możliwość automatycznego obciążania ich kart kredytowych. Wiem, że istnieje taka możliwość ale niestety nie potrafię tego rozgryźć.

W necie znalazłem informację, że w panelu powinienem mieć możliwość wybrania 'Automatic billing' w kreatorze przycisków. Niestety nie widzę takiej opcji.

Czy ktoś z szanownego grona bawił się może z tym i może podpowiedzieć jak to rozwiązać?

Dodam jeszcze tylko, że kwoty nie są takie same co miesiąc więc nie można użyć przycisku 'Subskrybcji'.

Pozdrawiam
sazian
nigdy czegoś takiego nie robiłem ale możesz zablokowaną taką opcję,
proponowałbym wysłać pytanie do ich pomocy technicznej
Ghost_78
Yep, czytałem to. Niestety w kreatorze przycisków nie mam opcji Autamatic Billing. Używałeś może tego Pyton_000?
Pyton_000
Ja niestety nie ale jak znajdę chwilę to się porozglądam.

Jak nie masz jeszcze konta na http://developer.paypal.com to załóż smile.gif
Ghost_78
A no mam smile.gif Tylko nie wiem czy ja jestem trochę ograniczony czy inni też mają problem z ogarnięciem tej dokumentacji PP tongue.gif i znalezieniem odpowiednich rzeczy.
Pyton_000
Dokumentacja PP jest po to żeby zniechęcić developerów niższego szczebla, a obsługiwać tylko takie ryby które przyniosą zyski
Ghost_78
Haha, genialna i jakże trafna odpowiedź wink.gif.
irytek
Hejki, nie wiem czy ciebie to jeszcze interesuje ale produkt o który pytasz to Reference Transactions. Trzeba mieć tą opcje włączona na koncie PayPal i przejść weryfikacje konta -> czytaj zgłosić się do Paypala i powiedzieć że potrzebujesz Reference Transactions.
https://developer.paypal.com/docs/classic/e...CReferenceTxns/
co prawda kupujący będą zmuszenie do posiadania konta Paypal, opcja bez konta Paypal jest dla Ciebie nie możliwa, no chyba że masz konto UK albo US.

Pozdrawiam,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.