Ghost_78
18.03.2015, 21:58:59
Witam wszystkich.
Potrzebuję na stronie dodać automatyczne opłaty za pomocą PayPala.
Problem jest taki. Co miesiąc wystawiane są faktury za usługi wykonywane za pomocą serwisu online, W chwili obecnej ludzie płacą za pomocą PayPala klikając przycisk 'zapłać' na stronie. Problem jest taki, że kwoty są stosunkowo niewielkie i otrzymujemy wiele zapytań od użytkowników (zwłaszcza ze stanów) o możliwość automatycznego obciążania ich kart kredytowych. Wiem, że istnieje taka możliwość ale niestety nie potrafię tego rozgryźć.
W necie znalazłem informację, że w panelu powinienem mieć możliwość wybrania 'Automatic billing' w kreatorze przycisków. Niestety nie widzę takiej opcji.
Czy ktoś z szanownego grona bawił się może z tym i może podpowiedzieć jak to rozwiązać?
Dodam jeszcze tylko, że kwoty nie są takie same co miesiąc więc nie można użyć przycisku 'Subskrybcji'.
Pozdrawiam
sazian
18.03.2015, 22:37:48
nigdy czegoś takiego nie robiłem ale możesz zablokowaną taką opcję,
proponowałbym wysłać pytanie do ich pomocy technicznej
Ghost_78
19.03.2015, 09:37:32
Yep, czytałem to. Niestety w kreatorze przycisków nie mam opcji Autamatic Billing. Używałeś może tego Pyton_000?
Pyton_000
19.03.2015, 11:20:45
Ja niestety nie ale jak znajdę chwilę to się porozglądam.
Jak nie masz jeszcze konta na
http://developer.paypal.com to załóż
Ghost_78
19.03.2015, 12:21:52
A no mam

Tylko nie wiem czy ja jestem trochę ograniczony czy inni też mają problem z ogarnięciem tej dokumentacji PP

i znalezieniem odpowiednich rzeczy.
Pyton_000
19.03.2015, 12:56:38
Dokumentacja PP jest po to żeby zniechęcić developerów niższego szczebla, a obsługiwać tylko takie ryby które przyniosą zyski
Ghost_78
19.03.2015, 13:21:08
Haha, genialna i jakże trafna odpowiedź

.
irytek
29.04.2015, 12:00:34
Hejki, nie wiem czy ciebie to jeszcze interesuje ale produkt o który pytasz to Reference Transactions. Trzeba mieć tą opcje włączona na koncie PayPal i przejść weryfikacje konta -> czytaj zgłosić się do Paypala i powiedzieć że potrzebujesz Reference Transactions.
https://developer.paypal.com/docs/classic/e...CReferenceTxns/co prawda kupujący będą zmuszenie do posiadania konta Paypal, opcja bez konta Paypal jest dla Ciebie nie możliwa, no chyba że masz konto UK albo US.
Pozdrawiam,