Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zacząć przygodę jako programista PHP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
GrzegorzP
Witam!

Szukam pracy jako programista PHP we Wrocławiu. Chciałbym się poradzić jak zacząć, gdyż wszystkie
moje cv są odrzucane z powodu braku doświadczenia zawodowego. Jak by ktoś służył poradą w jaki
sposób znaleźć pracę lub staż na początku. Jeśli jest tu jakiś pracodawca to proszę o kontakt
może potrzebuję chcącego się nauczyć solidnie programować i dużo uczyć

Pozdrawiam
Grzegorz
ohm
Jeśli chcesz znaleźć pracę bez CV jako podstawy, to postaw na githuba wink.gif Tzn, stworzyłeś coś czym możesz się pochwalić? Push na githuba, wtedy każdy może ocenić jaki poziom prezentujesz i czy pod względem kodu nadasz się do pracy/zespołu, czy warto w Ciebie "inwestować".
GrzegorzP
Dziękuje closedeyes.gif
Terrorizer
To zależy co już umiesz, jesteś realnie w stanie napisać cokolwiek samemu?
Myślę, że brak doświadczenia można nadrobić dobrą gadką i jawną chęcią pracy i rozwoju, ale jednak trzeba udowodnić, że umie się cokolwiek.
Nikt nie uwierzy w twój zapał jeśli będziesz ubiegać się o stanowisko nie mając pojęcia o czym mówisz na rozmowie o pracę.
Na szczęście żyjemy w czasach, gdzie programistów jest wielki niedobór i myślę, że w takim razie dla chcącego nic trudnego biggrin.gif
Doczytaj jeszcze o podstawach bo tego nigdy zbyt wiele, trochę o wzorcach programowania na przykład o MVC, pobaw się jakimś frameworkiem w domu, najlepiej również opartym o MVC lub inny wzorzec.
To są proste rzeczy, których wielu juniorom wciąż brakuje. To jest taka branża, że w sumie doświadczenie możesz sobie budować sam.
Wymyśl jakąś stronę albo większą platformę, zacznij ją tworzyć krok po kroku, a sam zobaczysz ile się nauczysz:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.