Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmiana koloru wiersza tabelki po najechaniu myszką
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
kukix
Kod
onMouseOver="document.getElementById('wiersz1').style.background='#CCFFCC';"
onMouseOut="document.getElementById('wiersz1').style.background='#FFFFFF';"

i teraz chciałem zrobić tak, że po kliknięciu w link, który znajduje sie w danym wierszu, kolor tego wiersza zmienia sie na czewrwony...
[CODE]
<A href=# onClick="document.getElementById('wiersz1').style.background='red';">LINK</A>
Jednak teraz jak najade na ten wiersz, to kolor czerwony znika... jak teraz zrobić, żeby jeżeli jest już kolor czerwony wiersza, to żeby onMouseOver i onMouseOut nie zmieniały koloru...? próbowałem kombinowac z if(... wiersz1...background != red) { zmieniaj kolor} .. ale coś nie działa.. nie wiem dlaczego...

Może ktoś mi pomóc...?
eS...
  1. <A href=# onClick="document.getElementById('wiersz1').style.backgroundColor='red';">LINK</A>

?
kukix
Tyle to ja wiem...

Chodzi mi o coś takiego jak jest w phpmyadminie... jak sie najedzie myszką na wiersz, to sie kolor zmienia na zielony... ale jak sie kliknie to już zostaje pomarańczowy, nawet jak sie myszką najedzie na dany wiersz...

a tutaj linkiem robie kolor czerwony ... najeżdżam później na ta kolumne i znowu robi sie zielona..
revyag
To daj ten kod w zdarzeniu onclick wiersza tabeli.
  1. <tr onclick="....">
Kshyhoo
Podglądnij sobie, jak to jest w phpMyAdmin zrobione:
  1. <?php
  2. <td onmousedown="document.getElementById('checkbox_tbl_1').checked = (document.getElementById('checkbox_tbl_1').checked ? false : true);" bgcolor="#d5d5d5" nowrap="nowrap">
  3. &nbsp;<b><label onclick="javascript: return (document.getElementById('checkbox_tbl_1') ? false : true)" for="checkbox_tbl_1" title="contacts, Utworzenie: 13 Mar 2005, 19:41, Ostatnia aktualizacja: 13 Mar 200
    5, 20:41"
    >contacts</label>&nbsp;</b>&nbsp;
  4. </td>
  5. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.