Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: okienko do logowania na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Daniel 2006
witam

pracuje na Debianie, mam zainstalowanego apache + php, mam problem z następującą rzeczą :

chcę zrobić aby na mojej stronie internetowej wyśliwelały się dwa pola do wpisywania loginu i hasła oraz przycisku loguj, po wpisaniu w te pola loginu i hasła i wciśnięciu przycisku, chcę zalogować się na apache.

jak to zrobić questionmark.gif

z góry dzięki
pozdrawiam Daniel
kosheen2k
co masz na myśli zalogować się na apache? z tego co wiem nie ma panelu admina w apache'u. A może chodzi Ci o panel na własnej stronie internetowej?

Sprecyzuj o co Ci chodzi...

Pozdrawiam.
devnul
@Daniel 2006: poszukaj na forum pod hasłem logowanie

@kosheen2k: takimi postami nikomu ni pomagasz - a pytanie jest dośc jasne tylko wzmianka o logowaniu do apacha swiadczy o niewiedzy pytającego, jednak to nie zmienia faktu że mając jakieś pojęcie o Tworzeniu stron można łatwo wywnioskować o co chodzi w pytaniu. Moim zdaniem to prubujesz sobie w ten sposób tylko posty nabijać

//EDIT: co do tematu, to chyba nie to dorum, to raczej do przedszkole się nadaje, a już napewno nie do "po stronie przeglądarki", bo nie pytasz tu o logowanie przy użyciu js tylko mechanizmów serwer side
kosheen2k
Cytat(devnul @ 2006-04-30 01:52:24)
takimi postami nikomu nie pomagasz

rozumiem o co Ci chodzi devnul.

Ale naprawde nie zrozumiałem pytania tego kolegi, więc poprosiłem o sprecyzowanie o co dokładnie chodzi, wtedy postarałbym się pomóc najlepiej jak potrafie. Pozdrawiam
Daniel 2006
thx poszukałem i znalazłem
lecz do tego trzeba mieć apache+ msql, mam problem przy ./configure ale o tym już tu post
devnul
Cytat
do tego trzeba mieć apache+ msql

nie trzeba mieć mysql ani apache, mozna mieć inny serwer i inną baze danych lub nie mieć jej wcale, generalnie wystarczy serwer www i jakaś technologia serwer side a ze najczesciej jest to apache i php to już inna sprawa. Co do bazy dancyh to faktycznie jest ona dużym ułatwieniem jeśli chodzi o przechowywanie danych, ale nei jest koniecznością jeśli chodzi o skrypt logowania.
MrMag
moze przez to "okienko" masz na mysli logowanie przy uzyciu htaccess? Nie trzeba miec zadnej bazy itp.
Daniel 2006
Cytat(MrMag @ 2006-04-30 23:31:44)
moze przez to "okienko" masz na mysli logowanie przy uzyciu htaccess? Nie trzeba miec zadnej bazy itp.

tak mam na myśli właśnie to okno, chcę je ominąć wpisując login i hasło od razu w stronie do pól, szukałem skryptów lecz wszystkie jakie znalazłem wymagają mysgl-a, jak ktoś zna skrypt który go nie potrzebuje był bym bardzo wdzięczny smile.gif

przypominam mam apache + php

mam sporo muzyki itp mam mogę coś udostępnić na apache winksmiley.jpg
MrMag
przeciez domyslnie nie ma htaccessa wlaczonego na katalogi? (przynajmniej u mnie tongue.gif)

jesli nie znalazles nic innego niz wymagajace sqla to chyba zle szukales smile.gif na tym forum chyba kilkukrotnie byl ten temat poruszany jesli dobrze pamietam.
Daniel 2006
domyślnie nie ale go utworzyłem winksmiley.jpg

znajduje skrypty lecz żaden nie działa sad.gif
jestem zbyt początkujący w php aby coś w tym pogrzebać, ma ktoś gotowy questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.