Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie domeny
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
ppsi
Witam nam taki pytanie które nie daje mi spokoju przed zakupem domeny.

Jestem posiadaczem serwera w nazwa.pl Chce teraz kupic domene i znalazlem strone IBC.pl I tak jest taka informacja odnosnie uzytkowania domen.

" Mam miejsce na innym serwerze w postaci nazwa.pl/katalog/index.htm, czy można do niego skierować moją domene ?
Niestety nie, prawidłowa obsługa każdej domeny polega na jej wpisaniu do dowolnego serwera nazw ( name server, DNS ) w którym jest ona dopiero kierowana na dany serwer ( www, ftp, poczta, itd ). Rozwiązanie opisane w pytaniu nie jest ani bezpieczne ani profesjonalne. "

Na czym wlasciwie polega wpisanie domeny do serwera?
Jak to wogle zrobic?
Dlaczego jest to niebzepiczne i nie profesonalne?
Prosz o wzkazowki jak mam polaczyc serwer z nazwa.pl z domena IBC.pl

Z góry dziękuje i pozdrawiam
Dawid
SongoQ
Mozesz napisac kto tak Ci powiedzial ze to nie jest profesjonalne?
ppsi
Witam!

Tutaj znajduje się ta informacja.
http://www.ibc.pl/faq.php

Prosze o odpowiedzi na moje pytania .

Pozdrawiam
Dawid
sz_majewski
W IBc.pl dla domeny ustawiasz dns-y netart
ns1.netart.pl
ns2.netart.pl

nastepnie piszesz na admin@netart.pl "prosbe o dopisanie domeny"
po uzyskaniu pozytywnej odpowiedzi wystarczy tylko zalogować się do Panelu admin.twojserwer.nazwa.pl
dopisać domene do swojego serwera,
a nastepnie skierować ją do odpowiedniego katalogu.

Co do profesjonalności takiego działania.
Skoro nazwa.pl 2 pod względem rejestrowania domen firma w kraju dopuszcza takie działanie to chyba
TRZEBA SZYBKO ZADZWONIĆ DO NICH I IM O TYM POWIEDZIEĆ exclamation.gif!! - takie niedopatrzenie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif muszą to zmienić smile.gif

pozdrawiam i proponuje przetransferować domene do jednego providera (w tym przypadku netart)

sz_majewski
envp
Cytat
Mam miejsce na innym serwerze w postaci nazwa.pl/katalog/index.htm, czy można do niego skierować moją domene ?
Niestety nie, prawidłowa obsługa każdej domeny polega na jej wpisaniu do dowolnego serwera nazw ( name server, DNS ) w którym jest ona dopiero kierowana na dany serwer ( www, ftp, poczta, itd ). Rozwiązanie opisane w pytaniu nie jest ani bezpieczne ani profesjonalne.

Nie czaje? Może chodzi o aliasy ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.