Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Inna przeglądarka inny wygląd
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
BugsBunny
STRONA

Jedyne błędy walidacji są wywołane przez reklame na serwerze a takto wszystko jest dobrze, więc dlaczgo mi się inaczej wyświetla w firefoxie i inaczej w IE.

Np. w firefox po wciśnieciu ofirmie opuszcza się cały DIV i są przerwy między obrazkami w menu.

Jak to naprawić questionmark.gif
gszesiek
może margin

i to nie są jedyne błędy walidacji winksmiley.jpg
Zajec
Domyślnie znacznik <p> posiada przypisany margines. W tym przypadku margines jest przejmowany przez rodzica, czyli div. A gdy div dostanie margines, to pojawia się te przerwa. Najprostsze rozwiązanie, użyj w pliku arkusza stylów
Kod
p { margin: 0; padding: 5px 0; }

Kod tej strony to jest jednak kpina z technologii XHTML. Zrób z tym jakiś porządek, albo użyj HTML :-|
BugsBunny
Teraz podozmieniałem troche w kodzie więc pojawiły się błędy których max może być z 5 a reszta wynika z bannera który jest automaczynie wklejany przez serwer, więc nie moja wina co już opisałem
Zajec
Cytat(BugsBunny @ 1.10.2006, 13:54:57 ) *
Teraz podozmieniałem troche w kodzie więc pojawiły się błędy których max może być z 5 a reszta wynika z bannera który jest automaczynie wklejany przez serwer, więc nie moja wina co już opisałem
Tylko pięć?

1) Wysyłasz mi stronę napisaną w XHTML 1.1 jako text/html zamiast application/xhtml+xml. Przecież mój browser radzi sobie z application/xhtml+xml!

2) Masz niepoprawne opisy obrazków w parametrze alt

3) Nie użyłeś <ul> dla menu. Przecież menu to nieuporządkowana lista odnośników

4) Robisz odstępy przez <br/><br/><br/><br/><br/>. Do tego używa się marginesów

5) Używasz tabelki do czegoś innego niż przestawienie danych tabelarycznych

6) Niepotrzebnie przypisujesz każdemu wierszowi tabelki klasę menu

I znajdź jakiś porządniejszy serwer, bez takiego rodzaju reklam.
lopik
Na div'ach by było prościej, i bardziej przejrzyście w kodzie.
Spróbuj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.