Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Flash - ładowanie XML
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
siemakuba
Witajcie,

Sytuacja jest taka:

Istnieje serwis www, w tym serwisie na stronie osadzony jest element Flash. Tenże element pobiera dane XML i je wyświetla. Dane generowane są przez plik php.

Powstaje bliźniaczy serwis www. Idea działania elementu Flash jest identyczna. Serwis zostaje uruchomiony na maszynie developerskiej i ... element flash przestaje pobierać dane.

Fakty:
  • plik php generujący XML dziala prawidłowo, bezpośrednie wywyołanie go to potwierdza
  • element Falsh i plik generujący dane działają w tej samej domenie
  • pomimo, że to bez sensu, próbowałem już nawet dodawać cross-domain-policy (crossdomain.xml) - oczywiście nic się nie zmieniło
  • właściwości obiektu XML we flashu: loaded = false, status = 0, metoda onLoad jako parametr dostaje undefined, co dokumentacja tłumaczy jako błąd ładowania danych.
Rozpaczliwie próbuję namierzyć i unicestwić problem.
Any ideas?

pozdr.
bigZbig
Spróbuj uzyć we flashu ścieżek bezwzględnych. Poza tym stwórz plik xml (chodzi o to abyś nie generował go) i zobacz czy Twój film go wczytuje.
siemakuba
Cytat
Spróbuj uzyć we flashu ścieżek bezwzględnych.

Takich właśnie używam. Próbowałem na odwrót, bo też myślałem, że to wina ścieżek. Kiedy użyłem względnych ścieżek nic się nie zmieniło. tak więc - to nie ścieżki.

Cytat
Poza tym stwórz plik xml (chodzi o to abyś nie generował go)

Taki test też przeprowadziłem - tu niestety też bez zmian - plik nie jest wczytywany.

Problem pozostaje otwarty, aczkolwiek w tym właśnie momencie pozostawiam sprawę na jutro.

pozdr.
DjKermit
Jeżeli pobierasz xml'a z innej domeny to musi być cross-domain-policy (oczywiście w domenie skąd jest pobierany xml).
Po za tym pokaż kod.
siemakuba
@DjKermit: proszę, czytaj uważnie, w pierwszym poście napisałem: element Falsh i plik generujący dane działają w tej samej domenie oraz pomimo, że to bez sensu, próbowałem już nawet dodawać cross-domain-policy.

Z pewnych względów nie mogę pokazać kodu.

pozdr.
DjKermit
OK sory za niedopatrzenie.
Cytat
Z pewnych względów nie mogę pokazać kodu.

W takim razie pokaż tylko fragment wciągający xml'a, bo inaczej można tylko zgadywać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.