Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload całego folderu (automatycznie)
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
czachor
Witam,
mam pewien problem... trochę nad nim myślałem, pogooglowałem, ale jakoś na nic nie wpadłem...

Jest formularz uploadu... Użytkownik wybiera jeden plik z katalogu na swoim dysku, a skrypt ma pobrać wszystkie pliki z tego katalogu (oczywiście użytkownik o tym wie). Pytanie - jest to możliwe? I jeśli tak to jakieś wskazówki...?

Potrzebuję tego do obsługi galerii zdjęć... Nie jest problem, kiedy tych zdjęć jest 10-20, ale czasami zdarza się 100, 200... Trochę męczące byłoby wypełnianie takiej ilości pól... A tak sprawa by się uprościła...

A może ktoś jakoś inaczej to rozwiązał?

z góry dzięki za każdą pomoc!
jarrod
hmmm. Czy na pewno chciałbyć na raz przesłać 100 zdjęć do galerii?? Użytkownik raczej nie byłby zachwycony czekaniem na wysłanie tego (pomijając request timeout).

Nie używałem tych funkcji JS ale jeśli takowe są że możesz odczytać zawartość katalogu podanego przez użytkownika to tylko kwestia odpowiednio napisanej pętli i formularza.
Kiedyś miałem z tym problem ale zakończyło się na JAVIE czego żałuję :/
czachor
"Użytkownik" w znaczeniu "administrator serwisu".

Fakt, zapomniałem o timeout... Ale czy wystąpi on też wtedy, gdy dane są cały czas wysyłane? Nawet jak to jest te 100 MB?

Oczywiście drugim rozwiązaniem jest zwykłe FTP, ale chciałbym spróbować to zrobić przez www... A gdyby zaprzęgnąć do tego obsługę FTP przez php?

Niekóre osoby obsługujące serwis mają przerażenie na twarzy słysząc "ftp", oczywiście można je wyedukować, ale niech coś wstawią nie tu, nie połapią się w strukturze katalogów...
Zajec
Nie da się zrobić czegoś takiego. Zostaje JAVA, albo zewnętrzna aplikacja.
czachor
Dzięki. Do tego wniosku zacząłem dochodzić.

Rozwiązałem to narazie w ten sposób, że admin ładuje archiwum zip ze zdjęciami, a php rozpakowuje je do właściwego folderu.

Dzięki wszystkim za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.