Wykrywacz
28.11.2006, 15:15:22
Eee tam niewiem czy zobaczyliście nową maszynę niejaką morską małpe!
To jest dopiero fajny kombajn.
BTW. Co uważacie o tym, bo średnio znam się na przeglądarkach. Od zawsze woliłem mozille niż firefoxa i opere, ale ciekaw jestem czemu uwielbiacze firefoxa nie używali mozilli. a teraz seamonkey skoro firef jest płodem okrojonym z dodatkowych funkcji (tak mi się zdaje

).
dr_bonzo
28.11.2006, 16:21:03
Cytat
BTW. Co uważacie o tym, bo średnio znam się na przeglądarkach. Od zawsze woliłem mozzile niż firefoxa i opere, ale ciekaw jestem czemu uwielbiacze firefoxa nie używali mozzili. a teraz seamonke skoro firef jest płodem okrojonym z dodatkowych funkcji (tak mi się zdaje ).
Z prostej przyczyny -- przegladarka internetowa (www) ma byc tylko przegladarka. Po co komus dodatkowe opcje gdy ich nie uzywa, lub ma inny soft do ich obslugi.
Wykrywacz
28.11.2006, 18:30:30
Nie zrozumiałe jest dla mnie po prostu dlaczego w takim razie mozilla puściła firefoxa? Skoro miałą już przeglądarke to po co zrobiła 2 skoro obydwie są dobre. swoją drogą i mozille i seamonkey można zainstalować jako samą przeglądarę. Nie rozumiem po prostu dlaczego nie zrobili firefox'a i dodatkowo całą reszte bajerów. a skoro firefox miałby być słabszy od mozzili/seamonkey to po co go robili? Bo prędkościami to wydaje mi się że seymonkey jest szybsze niż w tej chwili firefox2. Ale to moje subiektywne wrażenie.
nospor
28.11.2006, 22:11:14
3 posty wydzielilem z opery, gdyz nie maja z topiciem zadnego związku.
Pozun
6.12.2006, 16:31:33
ja jestem za Firefoxem....
Wykrywacz
6.12.2006, 19:05:03
Wszyscy się z tego bardzo cieszymy, a może byś tak uzasadnił?
Jabol
6.12.2006, 19:42:50
Kiedyś używałem Mozilli. Potem już nie pamiętam dlaczego przeniosłem się na FF. Jest prostsza w użyciu, niektóre funkcje nawet bardziej mi odpowiadają niż wcześniej w Mozilli. I niczego z Mozilli mi nie brakuje. W sumie jak teraz na to patrze to aż sam się sobie dziwie, bo źródła FF ważą 35mB, podczas gdy Mozilli 30mB... Ale jakoś mimo tego jest szybsza - może to większe wsparcie dla różnych locale. Poza tym jest zintegrowana z Gtk, podczas gdy Mozilla miała własny system wyświetlania, który co prawda był ładny ale mi się źle komponował z resztą aplikacjii.
Aha - już mi się przypomniało co mi się nie podobało w Mozilli -> po skompilowaniu nie za bardzo działały mi preferencje. Za każdym razem jak chciałem dokonać najmniejszej zmiany musiałem ustawiać wszystkie opcje.
Hyh o ile dobrze pamiętam, to ff to drugi projekt oparty na mozilli tworzony przez odrębną grupę programistów, a powstał dlatego, że moziilla zrezygnowała z dalszego rozwijania przeglądarki, więc chłopaki stworzyli własny projekt, a potem zgłosili sie ochotnicy do rozwijania mozilli, autorzy jej sie zgodzili, ale jak widać ta kilku(nasto?) miesięczna przerwa sporowdowała, że wielu ludzi pzeszło na ff i tak już zostało..
Wykrywacz
7.12.2006, 09:12:24
Wlaśnie apropo Mozilli w niedziele zainstalowałem sobie winde serverową 2003 enterprisa. Ale do rzeczy, I mozilla i seamonkey czyli następca zaczeło wyświetlać mi jakieś badziewnie wyglądające menu. Może to kwestia systemu operacyjnego, ale wyglądało to strasznie dziwnie, w mozilli ikonki zupełnie inaczej wyglądały ba rozjeżdzały się!, w semonkey dalej wyglądały badziewnie (zupełnie inaczej niż na normalnej windzie) ale się przynajmniej nie rozjeżdzały. A FF działa dobrze... i co tu począć przecież Opery nie zainstaluje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.