Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mozilla vs. FF
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Wykrywacz
Eee tam niewiem czy zobaczyliście nową maszynę niejaką morską małpe!

To jest dopiero fajny kombajn.

BTW. Co uważacie o tym, bo średnio znam się na przeglądarkach. Od zawsze woliłem mozille niż firefoxa i opere, ale ciekaw jestem czemu uwielbiacze firefoxa nie używali mozilli. a teraz seamonkey skoro firef jest płodem okrojonym z dodatkowych funkcji (tak mi się zdaje tongue.gif ).
dr_bonzo
Cytat
BTW. Co uważacie o tym, bo średnio znam się na przeglądarkach. Od zawsze woliłem mozzile niż firefoxa i opere, ale ciekaw jestem czemu uwielbiacze firefoxa nie używali mozzili. a teraz seamonke skoro firef jest płodem okrojonym z dodatkowych funkcji (tak mi się zdaje ).

Z prostej przyczyny -- przegladarka internetowa (www) ma byc tylko przegladarka. Po co komus dodatkowe opcje gdy ich nie uzywa, lub ma inny soft do ich obslugi.
Wykrywacz
Nie zrozumiałe jest dla mnie po prostu dlaczego w takim razie mozilla puściła firefoxa? Skoro miałą już przeglądarke to po co zrobiła 2 skoro obydwie są dobre. swoją drogą i mozille i seamonkey można zainstalować jako samą przeglądarę. Nie rozumiem po prostu dlaczego nie zrobili firefox'a i dodatkowo całą reszte bajerów. a skoro firefox miałby być słabszy od mozzili/seamonkey to po co go robili? Bo prędkościami to wydaje mi się że seymonkey jest szybsze niż w tej chwili firefox2. Ale to moje subiektywne wrażenie.
nospor
3 posty wydzielilem z opery, gdyz nie maja z topiciem zadnego związku.
Pozun
ja jestem za Firefoxem....
Wykrywacz
Wszyscy się z tego bardzo cieszymy, a może byś tak uzasadnił?
Jabol
Kiedyś używałem Mozilli. Potem już nie pamiętam dlaczego przeniosłem się na FF. Jest prostsza w użyciu, niektóre funkcje nawet bardziej mi odpowiadają niż wcześniej w Mozilli. I niczego z Mozilli mi nie brakuje. W sumie jak teraz na to patrze to aż sam się sobie dziwie, bo źródła FF ważą 35mB, podczas gdy Mozilli 30mB... Ale jakoś mimo tego jest szybsza - może to większe wsparcie dla różnych locale. Poza tym jest zintegrowana z Gtk, podczas gdy Mozilla miała własny system wyświetlania, który co prawda był ładny ale mi się źle komponował z resztą aplikacjii.

Aha - już mi się przypomniało co mi się nie podobało w Mozilli -> po skompilowaniu nie za bardzo działały mi preferencje. Za każdym razem jak chciałem dokonać najmniejszej zmiany musiałem ustawiać wszystkie opcje.
envp
Hyh o ile dobrze pamiętam, to ff to drugi projekt oparty na mozilli tworzony przez odrębną grupę programistów, a powstał dlatego, że moziilla zrezygnowała z dalszego rozwijania przeglądarki, więc chłopaki stworzyli własny projekt, a potem zgłosili sie ochotnicy do rozwijania mozilli, autorzy jej sie zgodzili, ale jak widać ta kilku(nasto?) miesięczna przerwa sporowdowała, że wielu ludzi pzeszło na ff i tak już zostało..
Wykrywacz
Wlaśnie apropo Mozilli w niedziele zainstalowałem sobie winde serverową 2003 enterprisa. Ale do rzeczy, I mozilla i seamonkey czyli następca zaczeło wyświetlać mi jakieś badziewnie wyglądające menu. Może to kwestia systemu operacyjnego, ale wyglądało to strasznie dziwnie, w mozilli ikonki zupełnie inaczej wyglądały ba rozjeżdzały się!, w semonkey dalej wyglądały badziewnie (zupełnie inaczej niż na normalnej windzie) ale się przynajmniej nie rozjeżdzały. A FF działa dobrze... i co tu począć przecież Opery nie zainstaluje tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.