(Temat umieszczam w tym dziale gdyż wydaje mi się, że problem jest związany z skrypcikiem)
Mam b.prosty skrypcik menu, który po kliknięciu się rozwija, a po ponownym kliknięciu chowa.
Skrypcik:
<?php function flip(rid) { } function flop(rid) { } ?>
Wszystko działało pięknie i wogóle do momentu kiedy nie zobaczyłem jak działa na najnowszym IE :/
Mianowicie problem wyglada tak, że mam zdefiniowane dwa typy <li>
jeden nadrzędny i drugi podrzędny
mniej więcej na tej zasadzie:
Działa to na tej zasadzie, że jeżeli kliknę w nadrzędny dział (Gora1,Gora2,Gora3) to rozwija mi sie jego zawartosc czyli Podzialy. Zdefiniowałem sobie graficzkę w css'ie o tak:
<?php .menu-left-txt li { background-image: url('../images/li_left.png'); background-repeat: no-repeat; list-style: none; margin: 0 0 3px 0; padding: 0 0 5px 35px; font-family: Trebuchet MS; font-size: 11px; font-weight: bold; } .menu-left-txt .li2 { background-image: url('../images/li_left2.png'); background-repeat: no-repeat; list-style: none; margin: 0 0 3px 0; padding: 0 0 5px 35px; font-family: Trebuchet MS; font-size: 11px; } ?>
i problem pojawia się bo jeżeli są jakieś poddziały to nie pojawia mi się ta graficzka do momentu kiedy nie kliknę na link żeby się rozwinął, wtedy pojawia mi się ta w li jak i po rozwinięciu bez problemu widzę graficzke dla li2.
Myslalem ze coś jest nie tak z li, ale jeżeli nie ma poddziałów to wszystko działa jak należy :/
Kodzik, odpowiadający za rozwijanie:
<div class="menu-left-txt"> <ul> <?php if ($kategoria2['Wierzch']) //tutaj sprawdzam czy ta kategoria ma jakies poddzialy, jezeli nie ma to wyswietla
my... tu dziala wszystko dobrze, pojawia sie tlo i jest ok. { ?> <?php } else { /* jezeli natomiast sa podkategorie kolejne to wyswietlam najpierw ta kategorie j
ako A i stosuje moj skrypcik, wszystko jest umieszczone jednak w tym samym <li> co wyzej mimo to graficzka sie nie pojawia... dopiero kiedy uzytkownik klikn
ie zeby rozwinac menu wszystko sie pojawia */ echo' <li><A HREF="#" ONCLICK="flip('.$kategoria2['ID_kategorii'].'); return false;">'.$kategoria2['Nazwa'].'</a></li> <SPAN ID="'.$kategoria2['ID_kategorii'].'"> <script LANGUAGE="JAVASCRIPT">flip('.$kategoria2['ID_kategorii'].');</SCRIPT>'; $zapytanie3 = mysql_query("SELECT Nazwa, Wierzch, ID_kategorii FROM Kategorie WHERE (Poziom ='3') and (Rodzic = '".$kategoria2['ID_kategorii']."') ORDER BY Nazwa "); { ?> // no i tutaj wyswietlam to zagniezdzone <li class="li2"> ktore rowniez dobrze laduje graficzke... <?php //echo' <li class="li2"> <a href="?p=1&&id_k='.$kategoria3['ID_kategorii'].'">'.$kategoria3['Nazwa'].'</a></li>'; } }
Będę wdzięczny za jakieś wskazówki... byłbym w stanie to pojąć gdyby to była starsza wersja IE, ale w najnowszej ? :/