Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mod_rewrite obrazki/css/etc
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Gligamesh
Witam

dziś postawiłem pierwsze kroki w mod_rewrite i stworzyłem coś takiego:

1. <?php
  2. RewriteEngine On
  3. RewriteBase /remax/
  4.  
  5.  
  6. RewriteRule ^remax/([a-z]+)/([a-z]+).htm index.php?mode=$1&kat=$2
  7. ?>

efekt http://temp.hostbox.pl/renia/ (oczywiście ścieżki są tyci inne) działa wszytko. Jednak po kliknięciu na kaski mamy już stronę bez img, css itd (http://temp.hostbox.pl/renia/galeriaproduktow/ks.htm)

Próbowałem na wiele sposobów jakie znalazłem na tym forum, na innych i turkach w sieci. Niestety nie udało mi sie uzyskać żadnego postępu.. proszę o pomoc, proszę też o nieodsyłanie do googla , innych topiców itd tam już byłem...

struktura katalogów

remax/*.php
remax/inc/ *.css/img/etc

chciałbym jeszcze zabezpieczanie że jak adres zostanie żle wpisany czy cos "podobnego" to przeładuje do indexu.. to dałem

1. <?php
  2. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f  
  3. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d  
  4. RewriteRule ^remax/$ index.php [L]
  5. ?>

niestety to powoduje stronę błędu nr 500 (Internal Server Error), również proszę o pomoc.

aha i wszelkie uwagi, wskazówki mile widziane. z góry thx
webdice
Pan poda bezwzględne ścieżki do plików i będzie dobrze, ewentualnie ścieżki od pliku index (czy innego który jest plikiem głównym)
Gligamesh
taki pomysł odpada. Po za tym nie widziałem żadnej strony która by tak była zrobiona.
chudykrzys
Wykrzystaj znacznik <base> w kodzie html.

Więcej informacji tutaj
Gligamesh
eh.... przemilczę to w spokoju.

Jak ktoś będzie miał pomysł to bardzo proszę o cynka.

zmajstrowałem coś takiego

1. <?php
  2. RewriteRule inc/(.*).(.*) inc/$1.$2 [L]
  3. ?>
ale wywala mi 500, jak usune . pomiedzy 1 a 2 to jest404 ale ścieżka wymieniona jest dobra no tylko ze brak tej .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.