Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konfiguracja Sieci Z Routerem Dsl...
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
kukix
Witam.
Zainstalowalem dwa dni temu modem DSl (router SpeedStream).. router jest podłączony bezpośredni do switcha..

Problem jest z tym, że mimo iż działa internet, nie można przegladać sieci...

IP ustawione na komputerach:

na pozostałych czterech komputerach rózni sie tylko końcówka adresu IP: .146, .147 .148, .149 ...

Prosze o podpowiedź.. co może być źle zrobione, że nie można przeglądać sieci...
kszychu
Musisz pokazać konfigurację routera. Może routing nie jest włączony. Poza tym, co znaczy "działa internet" gdy nie można przeglądać sieci?

---------edit-------

Czekaj, czekaj.... Skoro te kompy są za routerem, to czegoś tam im zewnętrzne ip wpisał? Maż aż tyle tych zewnętrznych ip?
kukix
Cytat(kszychu @ 13.06.2007, 11:51:13 ) *
Musisz pokazać konfigurację routera. Może routing nie jest włączony. Poza tym, co znaczy "działa internet" gdy nie można przeglądać sieci?

---------edit-------

Czekaj, czekaj.... Skoro te kompy są za routerem, to czegoś tam im zewnętrzne ip wpisał? Maż aż tyle tych zewnętrznych ip?

Jezeli chodzi o konfiguracje routera, to nic nie robiłem.. przynieśli panowie z TPS'a router... kazali podłączyć i poustawiać adresy ip takie jak na kartce... i tak zrobiłem... jeżeli chodzi o zewnętrzne adresy IP, to jest ich chyba 5... dawałem im adresy zewnętrzne, bo nie wiem jak inaczej to zrobić...

"działa internet" to znaczy, że można wchodzić na strony www, jednak jak chce zobaczyć na inne komputery w "Moje miejsca sieciowe" to okno sie przywiesza i pokazuje komunikat, że nie można przeglądac sieci...

P..S W jaki sposób mozna pokazac konfiguracje routera?

-------- EDIT ---------

Mam informacje, że to może byc przez te publiczne adresy IP.. i że trzeba nadać prywatne adresy... chodzi o nadanie adresów 192.168.1.x ?

Na dołączonej płycie byly dwa pliki pdf.:

Instr_inst_modemu_SpeedTouch.pdf
Instr_uzytk_modemu_podst.pdf

Nie moge dojśc, jak poustawiać te adresy ip... i nie moge dostać sie do konfiguracji routera...
kszychu
Jeśli modem dosatałeś od tepsy, to zadzwoń do nich, powinni pomóc.
kukix
Cytat(kszychu @ 13.06.2007, 12:53:44 ) *
Jeśli modem dosatałeś od tepsy, to zadzwoń do nich, powinni pomóc.

Dzowinlem do nich, ale gośc nie chciał mi pomóc.. mówi, że jego konfiguracja sieci nie interesuje, a to jak skonfigurować router to mówil, że w instrukcji.... na dodatek instrukcje mam chyuba od innego modemu... SpeedTouch 608 WL.. a ja mam router SpeedTouch 608WL ...
kszychu
A czytałeś w ogóle instrukcję? Tam powinno być krok po kroku co i jak ustawić, żeby działało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.