Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache na Windows Vista
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
phpion
Witam,
mam pewien problem z Apache na Viście.

Może zacznę od tego, że początkowo instalowałem go jako administrator w Program Files, jednak później podczas instalacji wywalało błędy ("sprawdź ścieżkę czy plik istnieje" - chodziło o nadpisanie httpd.conf). W końcu zainstalowałem go bezpośrednio na C:\ no i chodzi ale:

1) Nie działa mod_rewrite - odpowiedni wpis w konfigu odhaszowany, plik mod_rewrite.so istnieje pod podaną lokalizacją. Za każdym użyciem mod_rewrite otrzymuję 404 :/ W logach nie znalazłem żadnych wskazówek.
2) Restart lub zatrzymanie Apache nie daje żadnego efektu - i tak nadal chodzi smile.gif Po dokonaniu jakichkolwiek zmian w ustawieniach (np. dodanie vhosta) muszę restartować cały system bo inaczej zmiany nie są widoczne.

Prosiłbym o pomoc w tych kwestiach. Z góry dziękuję:
pion
k1ller
Podaj jakies konkrety - gdzie dokladnie masz zainstalowany, zobacz tez w uslugach czy nie masz duplikatow i gdzie dokladnie Windows widzi Apache.
phpion
Apache i PHP siedzą odpowiednio w C:\Apache costam Foundation oraz C:\PHP. Duplikatu RACZEJ nie ma ponieważ tą wersję z C:\Program Files odinstalowałem - jest tylko ta obecna. Jeśli chodzi o zatrzymywanie: nie tylko przez Menu Start nie działa ale i przez prawy knefel mychy na ikonce w trayu -> otwiera się soft -> daję "Stop" i nic :|
k1ller
Instalowałeś samego Apache czy jakiś pakiet typu xampp? Sprawdzałeś też w usługach co masz?
phpion
Wszystko było instalowane osobno, żadne Xamppy czy inne Krasnale.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.