No wlasnie, ja raczej z pytaniem :
Czy nie macie wiecej takich klimatow ? =>
http://www.bieniu.r0x.pl/qlimax/ :!:
konkretnie to chodzi mi o jakies podobne stronki, scenki z imprezek, muza....
POLVIP
29.12.2003, 15:27:52
bardzo ciekawe - nie wiesz gdize to bedzie w nastepnym roku?
wyglada jak ibiza ale ktory klub?
baczek
29.12.2003, 15:29:17
DeyV
29.12.2003, 22:52:54
Co tu dużo gadać - jestem pod wrażeniem tego intra.
Ech... kiedy doczekamy tego w Polsce?
@DeyV - no jak uda mi sie zrealizowac wiekszosc moich planow to cos podobnego, nie az tak duzego stanelo by chyba w warszawie

...
a tak serio mowiac to ja naprawde chcialbym takie cos kiedys postawic ale niestety pewnie polskie realia mnie z czasem wycisna i zmienie zdanie :/ chociaz wolal bym nie
itsme
29.12.2003, 23:08:18
cos pieknego ............
zapusccie DAP'y i inne te bajery -> filmik :!: ->
160 MB =>
http://www.witnet.gda.pl/~artur/Johan Gielen - Live From Trance Energy.mpeg
:!: 13 minuta to poprostu jak dla mnie spelnienie :!: ogolnie taka imprezka jak dla mnie mniam .... moj cel zyciowy - moc takie cos zorganizowac
pliczek moze isc z predkoscia 10KB/s wiec sie nie dziwcie
spenalzo
30.12.2003, 01:48:44
Ke?
Co to? Ściąga się na modemie już 20 minut i mam 9%...
Spen to wazy 160 MB jak pisalem i jest to filmik przedstawiajacy prawdziwa imprezke :!: nie zadna sciema zamula zadyma tylko cos extra, zobaczcie na te tlumy ludzi ktore tam sa i oswietlenie : jak dla mnie łał odpadam razem z krzeslem :!: to jest to :!:
spenalzo
30.12.2003, 02:49:27
Ee tam.
Jak nie zapomne to w styczniu obejrze.
Bakus
31.12.2003, 00:14:08
Dodajcie sobie w winampie:
http://tranceairwaves.com:9200
Jak dla mnie odlot... przynajmniej jak narazie...
@Fo: Jak dla ciebie "Johan Gielen..." i QLIMAX to coś porównywalnego, to znaczy, że masz olbrzymią tolerancję do muzyki, lub jej nie słyszysz...
P.S. Zajrzyj sobie na oficjalną stronę QLIMAXa... Orgazm...
Pathfinder
31.12.2003, 00:31:29
www.vivaclub.pl
CLubik w sopocie
nie bakus, jak dla mnie to nie jest podobne, ale poprostu robia mnie takie imprezki - sam ich klimat, wiadomo qlimax w stosunku do np. johana gielena jest to techniawa bardziej twarda, to jest jak dla mnie walenie mlotkiem o sciane ale nie powiem znajduja sie tam motywy takie ktore mi sie podobaja, to sie czuje :!: a jesli chodzi o trance energy to wlasnie mnie one podobaja sie najbardziej z calej sceny muzyki elektronicznej (techno) najbardziej. wiadomo jesli chodzi o muzyke to gusta sa bardzo rozne i jednemu podoba sie tylko i wylacznie progressive, a inny woli klimaty bardziej lajtowe -> ja uznaje jedno i drugie i trzecie i piecdziesiate, ale trance energy najbardziej... to jest cos co mnie nakreca, co pozwala mi sie podniesc z najwiekszego dolu, to jest cos co sprawia ze chce mi sie zyc jak slucham tych rytmow ... hmm, niewiem co sie ze mna dzieje jak tego slucham ale to uczucie wewnatrz mnie jest zajebiste a co lepsza .... nakreca mnie to i czuje sie wolny, czuje chec samorealizacji i moj umysl pracuje o wiele procentow lepiej, optymalniej... mysle ze oprocz kobiety ktora jest druga czescia faceta i to bez dwoch zdan nikt mi nie wcisnie kitu ze tak nie jest, to mysle wlasnie ze ten typ muzyki (imprezki trance energy) jest moja trzecia czescia ktora potrafi sprawic ze wszystko to co zle .... znika.
Pathfinder
31.12.2003, 00:39:30
Tak... Trance to spelnienie. Trance to rozkosz. Trance uwalnia umysly. Najlepsze moje programy tworzylem przy rytmach trance: Do, Hypetraax, Photon Project, LadyKillaz, Three Drives on a Vinyl. Trance ma to do siebie ze jak go sluchasz wpadasz w trans, rytmiczne uderzenia pozwalaja wyrownac twoj oddech, osiagasz maxymalna moc skupienia. Trance to moja extaza. Trance to sposob zycia.
patrycjusz
31.12.2003, 00:41:33
hmm..
coś szczerze tak od siebie ...
imprezy z gorącymi 16,17-tkami już mnie nie kręcą, w zyciu do tej pory trafiło sie mi kilka imprez "masowych" na których się bawiłem wyśmienicie m.in.
- koncert Metallici na stadionie w warszawie
- koncert Toola w krakowie
- ostatnio Bob Sinclar w wawie
- jakiś czas temu Bobby McFerrin w kongresówce
oczwyście mase pomniejszych też było miło przerzyć ale te utkwiły mi w pamięci...
a co do imprez klubowych to nie trafia do mnie nic poza dawnym "69" i obecną "insomnią" w wawie a także imprezy latino,salsa czy afro jazzowe w tygmoncie.
Bakus
31.12.2003, 00:43:50
<hahaha>
wiem o czym mówisz, ale weź pod uwagę, to jak ludzie się zachowywali na jednym i na drugim (to nie dotyczy twpjej wypowiedzi... to tylko uwaga...):
Qlimax - poprostu faza, trans i sam niewiem... odlot...
Johan... - ludzie tam stali i rozmawiali... przyjżyj się...
@Pathfinder: Bracie... wyjąłeś mi monolog z ust...
bakus szczerze mowiac, to wala mnie ci ludzie ktorzy byli na trance energy... niewiem po kiego wala tam poszli, niewiem czy ich ta muza kreci czy znalezli sie tam przez przypadek... szczerze mam to gdzies, a liczy sie dla mnie jedynie to jak ja sie czuje i bawie, a idac na imprezke a jesli mialbym mozliwosc pojsc sobie na takie trance energy to nie poto zeby postac i pogadac, bo jak dla mnie to lekkie zniewazenie tego co robi mr. dj na scenie, wiec jak juz isc to po to zeby sie bawic a nie zeby robic za slupek
edit : @pathfinder - ja dokladam sie do slow poprzednika
Pathfinder
31.12.2003, 00:52:22
Masowki, Masowki, Masowki ....
@patrycjusz:
Jesli porownujesz koncert Metallici do np Sensation w Amsterdam Arena to jakbys porownywal szmate do jedwabiu. Koncert to koncert a Trance Event to jest cos czego w slownikach jeszcze nie opisali, to jest cos pieknego, idealnego... (jak o tym mysle to az mnie ciarki przechodza)
Co do 16-17 latkow, Cie zdziwie dlatego ze znam czlowieka grubo po 40-tce ktory slucha Goa/Psy Trance. Jak bylem u niego to sie zgarbilem...
Bakus
31.12.2003, 00:53:03
Cytat
znalezli sie tam przez przypadek
Cytat
jak juz isc to po to zeby sie bawic a nie zeby robic za slupek
I wszystko jasne...
P.S. TO MÓJ TRZYSETNY POST!
Pathfinder
31.12.2003, 00:56:43
Co do szacunku dla DJ'a, mam znajomego puszcza muzyke w Blue Cafe, niektorzy mowia ze nawet lepiej sie bawia niz np w klubie Piekni i Mlodzi. Chlopak ma talent gra od roku a DJ'em sie jeszcze nie nazwal. Ma za duzy szacunek dla najlepszych DJ'i by sie tak nazwac.
Bakus
31.12.2003, 00:59:34
Ach ta skromność...
Nabiera się jej z wiekiem i ilością wiedzy...
Jak pierwszy raz skorzystałem z internetu w środowisku tekstowym (pod linuxem) jeszcze na modemie, chciałem mieć na 3 imie Linus...
Teraz jst to dla mnie nie do pomyślenia... Tak wielkie imie i ja taki malutki...
@pathfinder - tak zgadza sie i dobrze facet robi - bo np. jak ja bym byl takim co nakreca imprezki to niebylo by wiekszego zaszczytu niz fakt - ze zostal bym dj'em nazwany przez niebyle kogo tylko jakas fachure od tych klimatow ...
Bakus
31.12.2003, 01:06:28
W tedy taka xywka ma wartość...
Czasami nadanie xywki przez guru jest jak namaszczenie przez boga... dla mnie też by było...
Składam pokłony wielkim!
Pathfinder
31.12.2003, 01:08:38
Bakus:
Ale to jest cos jak sie ma autorytety, dzieki ktorym dazy sie do jakiegos celu, ma sie taki szacunek...

A jeszcze jak taki ktos powie ze np jestem w tym dobry to juz wogle... extaza
Bakus
31.12.2003, 01:10:59
@Pathfinder: żeby tylko ekstaza...
spenalzo
31.12.2003, 03:45:36
Cytat
Jesli porownujesz koncert Metallici do np Sensation w Amsterdam Arena to jakbys porownywal szmate do jedwabiu.
:x ŻE CO?
Powtórz, bo chyba źle przeczytałem... [-X
Pathfinder
31.12.2003, 11:36:17
Jesli porownujesz koncert Metallici do np Sensation w Amsterdam Arena to jakbys porownywal szmate do jedwabiu.
Powtarzam. Nie ma porownania do klimatu jaki panuje na obu imprach.
DeyV
31.12.2003, 16:35:30
Ech - teraz już wogóle nie rozumiem.
Przecież dyskoteki techno nie zasługują na aż tak brutalne porównanie, jak szmata.
A przynajmniej takie jak ta pokazana na tym klipie.
Bakus
31.12.2003, 23:19:18
Nie chodzi o porównanie imprez techno do szmaty tylko szmaty do jedwabiu...
Dodajcie sobie w WnAmpie:
http://tranceairwaves.com:9100
menic
1.01.2004, 03:24:19
Z tym porównaniem to troche chyba przesadziliscie. Oczywiste ze trance jest ponad wszystko, ale w naszej ukochanej Polsce trzeba sie cieszyć z każdej większej imprezy. A jeszcze jak ktos mieszaka w mniejszym mieście to sie cieszy jak ma międzynarodowy festiwal folkloru, co mu biegają po ilicach miasta faceci w kolorych spódniczkah
A co do samej muzyczki w necie...
Najlepsze chyba są na Digitally Imported i kategoria
Trance Vocal, lub
Euro Trance :]
Uwaga :!: Radia są łaczożerne min realny transefer ok 14kb/s
W byle jakiej jakości nie słucham
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.