Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapis danych ze strony do bazy MySQL Czy da radę?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kubek15
Witam.
Czy można zrobić coś takiego?
Chciał bym zrobić licznik czasu każdego gracza. I jak wpisze swój nick to pojawi mu się ile czasu gra.
Myślałem że może bym to zrobił tak Jakaś baza MySQL i z tej strony http://www.tibia.com/community/?subtopic=w...mp;world=Aldora pobierało by wszystkie nicki i tak z każdego serwera naprzykład co 5 minut. i zapisywało by do bazy. Jak by za 5 minut nie było juz danego nicku to niedoliczało by mu tych 5 minut itp.

Oto moje pytanie:
Czy dało by rade zrobić tak jak myślałem, czy jest może jakis lepszy sposób? Bo tych danych było by dużo bo nicków jest z 80 tysięcy.

Niemożna tego zrobić? Bardzo mi na tym zależy
wrzasq
wiem dokladnie co chcesz zrobic i dokladnie w taki sposob sa robione inne strony, ktore realizuja ten problem, tak wiec wszystko tak jak mowisz. jedynie czas lepiej zwieksz do powiedzmy 15 minut (taki czas maja ustawione strony konkurencji winksmiley.jpg ). sama Tibia mnie nie interesuje w sumie, ale wspolpracowalem przy paru powiazanych projektach, takze wiem co mowie winksmiley.jpg.
kubek15
Może być nawet co 15 minut , ale jak coś takiego zrobić od czego zacząć, co poczytac na ten temat? Szukałem i znalazłem tylko cos takiego co mi odpisali na innym forum.

aby pobierqało nicki i levele :
wyrażenia regularne (preg_match_all)

zapis co 15 minut.

Moglibyście mi to bardziej dokłanie wytłumaczyć, albo podać link gdzie o tym przeczytam ?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.