mam problem, pisząc skrypt "lista obecności" zatrzymałem się w 1 miejscu.
<table border=1 cellpadding=0 cellspacing=0 width= 90%> <tr> <td>dzień</td> <td>user1</td> <td>user2</td> <td>user3</td> <td>user4</td> </tr> <div id="kalendarz"> <?php $parm=$_GET['parm']; // $parm to numer miesiąca w postaci xx function dni_mies($parm,$rok) { $dni = 31; return $dni; } if ($i<10) $i = '0'.$i; } ?> </div> <td>--------- zapytanie do sql ---------------</td> <td></td> <td></td> <td></td> </tr> </table>
w miejscu zapytanie do sql chciałbym umieścić coś co sprawdzałoby mi czy istnieje wpis, że user 1 w dniu 20-08-2008 logował się do serwisu. Baza jest bardzo prosta id user i data. Problem mam w tym, że nie wiem jak wykonać takie zapytanie tak aby robiło się to z automatu, próbowałem wykorzystać funkcję stworzoną do wypisania dni danego miesiąca ale nie działa. Nie wiem jak przekazać zmienną $i do zapytania w sql. Jak stworzyć zapytanie które po przejrzeniu bazy dla np lutego 28 / 29 dni nie będzie szukało dalej tylko skończy przeszukiwania i wyświetli mi rezultat w tabeli. oraz jak prawidłowo umieścić dane obok dnia miesiąca w pierwszym rzędzie. Czyli 1 luty logował się wyświetla +, 2 luty brak wpisu wyświetla - itp itd.
Z góry dziękuję
Wojtek