Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Domena] Przeparkowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gigante
Domena byla zaparkowana na koncie A, usunelem ja i przeparkowalem na serwer B, oba maja identyczne DNSy.
jesli ponownie parkuje ja na A dziala, przy koncie B wyswietla sie...
  1. Great Success !
  2. Apache is working on your cPanel® and WHM Server...........itd........

Wszystkie subdomeny tej domeny skasowalem z A i umiescilem w B (takrze nie dzialaja [sytacja jak przy domenie glownej])
W chwili obecnej zaparkowana jest tylko na serwerze B

Co z tym fantem zrobic, ile musze czekac na "przeladowanie" danych domeny by ja przekierowalo na konto B
SirZooro
Pakowanie domeny (w cPanel) dodaje ją tylko do DNS, a żeby strona się wyświetlała to trzeba jeszcze odpowiednio skonfigurować Apache'a. Żeby to zrobić użyj opcji podpięcia domeny zamiast parkowania. Jeżeli to nie pomoże to poproś admina serwera o pomoc.

Samo przepięcie domeny jest błyskawiczne, ale informacje o domenie potrzebują trochę czasu żeby się rozejść po serwerach DNS. Zależnie od tego jak twój serwer DNS jest skonfigurowany, zmiana może trwać od np. 1 godziny do 1 dnia. Najlepiej użyj polecenia ping aby sprawdzić czy domena dalej wskazuje na stary adres IP, czy już na nowy.
Gigante
Po kilku dniach jak sie dalej nic nie dzalo napisalem do admina serwera i po kilku godz wszystko dzialalo jak powino
Innymi słowy... jego interwencja byla wymagana

The End
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.