Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wersja strony adminowa i userowa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
calebos
Hey jak sie robi PRO system gdzie sa rozne rzeczy dla uzytkownika i dla osob ktore obsluguja jakis system?
Tworzycie podstrony osobno dla userow i adminow czy w kazdym php robicie wiele if'ow?
Mam cos ala sklep i bedzie pare osob ktore beda mialy dodatkowe mozliwosci przy uzytkowaniu systemu a narazie zrobilem strickte po uzytkownika wszystko. Mam rozdzielone w sumie wszystko na osobne php (top HTMLowy, Menu,dodawanie,edycja - kazdy ma osobny php i include).
Teraz mysle jak zrobic zeby to mialo rece i nogi aby dolozyc dodatkowe rzeczy dla "adminow".
qba10
Popatrz na to tak:
Gdyby się robiło oddzielne podstrony dla zwykłego usera i admina to i tak bylo trzeba sprawdzić czy użytkownik, który wszedł na tą podstronę jest adminem czy nie.
Więc jeżeli to ma być serwis, który ma mieć ręce i nogi to się od if'ów nie uwolnisz biggrin.gif.
Generalnie ja to robię wszystko na jednej podstronie i jeżeli user jest adminem to wyświetlą się jakies dodatkowe elementy itp.
calebos
OK dzieki.

Myslalem ze jest jakis sposob o ktorym po prostu nie wiem ale tez tak myslalem ze trzeba bedzie if'owac duzo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.