Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Ukryte przesyłanie danych do User'a i Serwera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lukas_nowicki
Witam,

Mamy taką oto sytuację:
Na serwerze A istnieje strona A. Wchodząc na nią użytkownikowi na ekranie wyświetlają się pewne dane, zaś na serwerze zapisywane jest kto, z jakiego nr. IP, o której godzinie itp odwiedził stronę A.

Czy istnieje możliwość wykonania takiego skryptu aby:

Użytkownik wchodząc na stronę B umieszczoną na serwerze B ujrzał na swoim ekranie dokładnie te same informacje co wchodząc bezpośrednio na stronę A (plus jakieś dodatkowe informację), tak aby na serwerze A pozostały "ślady" obecności takie jak w przypadku bezpośrednich odwiedzin witryny A. Czy można to wykonać tak żeby pobieranie danych przez usera z serwera A i wysłanie do serwera A odbywało się bez wiedzy użytkownika?

Na początku sprawa wydawała mi się banalna jednak nie dałem rady...

Mam jeszcze jedno pyt.:
W jaki sposób includować stronę np. www.onet.pl tak żeby wyświetliła się ona w ramce/div'ie etc poprawnie, oraz żeby nie przeniosło nas na główną stronę onetu?

Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie wskazówki (gotowców nie chcę smile.gif)
wipo
W onecie i kilku innych portaklach masz kawalem js ktory sprawdza czy nie otwarto strony w ramce itp iwec tego mozesz ne ominac.

Co do drugiego pytania to serwery A i B muszą się jakos ze sobą komunikowac aby wymienic informacje.
Wydaje sie to do zrobienia
lukas_nowicki
A tego skryptu w JS nie można "dezaktywować"? np. Jeżeli mamy funkcję:
if(strona otwarta w ramce)
{
otwórz w oknie
}

to do własnej strony dopisać warunek odwrotny czyli:
if(strona otwiera się w oknie)
{
otwórz w ramce
}