chcialbym zrobic aby w zaleznosci od wybranej opcji w select wyswietlal mi sie ponizej tekst. Chcialbym zeby to sie zmienialo dynamicznie.
Mam cos takiego, moglby mi ktos podpowiedziec jak zaczac pisac funckje js?
<select name="miasta" size="1">
<select name="miasta" size="1">
function put (object) { adresy = new Array(); adresy[0] = "ul. Norweska 12"; adresy[1] = "ul. Kielecka 12"; adresy[2] = "ul. Ozimska 12"; adresy[3] = "ul. Czestochowska 12"; adresy[4] = "ul. Pilsudzkiego 12"; adresy[5] = "ul. Nowa 25"; adresy[6] = "ul. Polska 44"; for (var i=0; i<adresy.length; i++){ } <select name="city" onchange="put(this);" size="1"> </select> <br>
<script> function put (object) { adresy = new Array(); adresy[0] = "ul. Norweska 12"; adresy[1] = "ul. Kielecka 12"; adresy[2] = "ul. Ozimska 12"; adresy[3] = "ul. Czestochowska 12"; adresy[4] = "ul. Pilsudzkiego 12"; adresy[5] = "ul. Nowa 25"; adresy[6] = "ul. Polska 44"; document.getElementById ('city').innerHTML = adresy[object.value]; } </script> <select name="city" onchange="put(this);" size="1"> </select> <br>
Powstał konflikt nazw - name selecta i id spana były takie same. IE wariował. Nie wiem jak 6, ale na 7 w takiej formie działa.
<script> function put (object) { adresy = new Array(); adresy[0] = "ul. Norweska 12"; adresy[1] = "ul. Kielecka 12"; adresy[2] = "ul. Ozimska 12"; adresy[3] = "ul. Czestochowska 12"; adresy[4] = "ul. Pilsudzkiego 12"; adresy[5] = "ul. Nowa 25"; adresy[6] = "ul. Polska 44"; document.getElementById ('city2').innerHTML = adresy[object.value]; } </script> <select name="city" onchange="put(this);" size="1"> </select> <br>