Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [książka] Książka o Typo3, jaka i gdzie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
windman
Witam,

Gdzie w sieci kupić książkę o Typo3. Dotychczas zaopartywałem się w Merlinie i Helionie ale tym razem nie znalazłem ani jednej pozycji.

Gdzie mogę kupić coś dobrego?
Możecie polecic konkretne tytuły?

Pozdrawiam
.radex
a po co Ci książka do CMS-a blink.gif blink.gif ?
mike
~.radex CMS to aplikacja jak każda inna. Część jest małych część dużych i rozbudowanych.
Nie wiem jak z objętnością TYPO3 ale gwarantuję Ci, że na przykład RedDota z pół roku być ogarniał.

Na Amazonie jest kilka książek o TYPO3: amazon.com :: search :: typo3
windman
Cytat(mike @ 17.09.2008, 21:01:36 ) *
~.radex CMS to aplikacja jak każda inna. Część jest małych część dużych i rozbudowanych.
Nie wiem jak z objętnością TYPO3 ale gwarantuję Ci, że na przykład RedDota z pół roku być ogarniał.

Na Amazonie jest kilka książek o TYPO3: amazon.com :: search :: typo3

Na Amazonie owszem, jednakże preferowałbym coś w ojczystym języku... Prosiłem googla o pomoc ale nic nie znalazłem...
Coś mi się wydaje, że polskojęzycznej pozycji nawet nie ma, byłoby to jednakże trochę dziwne, biorąc pod uwagę, iż dla znacznie mniej skomplikowanych aplikacji jak joomla czy mambo można znaleźć kilkadziesiąt pozycji.
LBO
TYPO3 będzie za to miało swój dwumiesięcznik biggrin.gif

BTW, zanim się weźmiesz za TYPO3, ogarnij sam framework FLOW3 - bez Tego ani rusz.
iniemamocny
Cytat(LBO @ 17.09.2008, 22:37:04 ) *
BTW, zanim się weźmiesz za TYPO3, ogarnij sam framework FLOW3 - bez Tego ani rusz.

Hmmm ... jasne. A jak będziesz kupował Harleya to najpierw zbuduj sobie do niego profesjonalny warsztat z kompletem narzędzi hydraulicznych.

Znajomość FLOW3 nie jest do niczego potrzebna jeżeli chcesz postawić prostą witrynę a nawet zaawansowany portal w TYPO3!
Książki o TYPO3 (zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych użytkowników) pojawią się w ojczystym języku w przyszłym roku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.