Mam pewien problem z wgraniem bazy MySQL po przeniesieniu forum phpbb2. Serwer posiadał awarię dlatego byłem zmuszony go zmienić, udało mi się zrobić kopię mysql przez phpmyadmin - zaznaczałem jedynie, aby eksportował wszystkie dane, jako plik. Początek wyeksportowanej bazy wygląda tak:
-- phpMyAdmin SQL Dump -- version 2.6.4-pl3 -- -- Host: localhost:3306 -- Czas wygenerowania: 05 Wrz 2008, 14:54 -- Wersja serwera: 4.1.18 -- Wersja PHP: 5.0.5
Próbowałem wielokrotnie przenieść bazę na serwer, jednak po przeniesieniu na forum widniały problemy z polskimi znakami, np. "Rangi dla uÂ?ytkownik??w", "NowoÂ?ci na forum"
Próbowałem wgrać bazę przez dbloader_10 i nadal to samo. Problem jest jeszcze większy ponieważ, kiedy chcę wpisać polskie znaki w poście wyskakuje mi mniej więcej taki błąd:
Kod
</span></span><span class="mainmenu"><span class="gen">Could not insert new word matches</span></span>
<span class="mainmenu"><span class="gen"><b><u>DEBUG MODE</u></b>
INSERT INTO phpl2_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 6328, word_id, 0 FROM phpl2_search_wordlist WHERE word_text IN ('aweraser', 'ąźęźźżąąsżzŻ')
Line : 251
File : functions_search.php</span></span>
<span class="mainmenu"><span class="gen"><b><u>DEBUG MODE</u></b>
INSERT INTO phpl2_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 6328, word_id, 0 FROM phpl2_search_wordlist WHERE word_text IN ('aweraser', 'ąźęźźżąąsżzŻ')
Line : 251
File : functions_search.php</span></span>
w nowym phpmyadmin na serwerze (wersja 2.11.6) mam ustawione tak:
- System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
- System porównań dla połączenia MySQL: latin2_general_ci
Mógłby mi ktoś spróbować pomóc ?