Witam

Mam pewien problem z wgraniem bazy MySQL po przeniesieniu forum phpbb2. Serwer posiadał awarię dlatego byłem zmuszony go zmienić, udało mi się zrobić kopię mysql przez phpmyadmin - zaznaczałem jedynie, aby eksportował wszystkie dane, jako plik. Początek wyeksportowanej bazy wygląda tak:
  1. -- phpMyAdmin SQL Dump
  2. -- version 2.6.4-pl3
  3. --
  4. -- Host: localhost:3306
  5. -- Czas wygenerowania: 05 Wrz 2008, 14:54
  6. -- Wersja serwera: 4.1.18
  7. -- Wersja PHP: 5.0.5

Próbowałem wielokrotnie przenieść bazę na serwer, jednak po przeniesieniu na forum widniały problemy z polskimi znakami, np. "Rangi dla uÂ?ytkownik??w", "NowoÂ?ci na forum"

Próbowałem wgrać bazę przez dbloader_10 i nadal to samo. Problem jest jeszcze większy ponieważ, kiedy chcę wpisać polskie znaki w poście wyskakuje mi mniej więcej taki błąd:

Kod
</span></span><span class="mainmenu"><span class="gen">Could not insert new word matches</span></span>
  <span class="mainmenu"><span class="gen"><b><u>DEBUG MODE</u></b>

INSERT INTO phpl2_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match)                   SELECT 6328, word_id, 0                        FROM phpl2_search_wordlist                       WHERE word_text IN ('aweraser', 'ąźęźźżąąsżzŻ')

Line : 251
  File : functions_search.php</span></span>

w nowym phpmyadmin na serwerze (wersja 2.11.6) mam ustawione tak:
  • System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
  • System porównań dla połączenia MySQL: latin2_general_ci
po wejściu w bazę i kliknięciu na "operacje" widnieje również "metoda porównywania napisów latin2_general_ci"

Mógłby mi ktoś spróbować pomóc ?