Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [FTP] RapidShare ze zdalnego serwera?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Matador1986
Witam na forum! smile.gif

Mam pytanie natury technicznej, więc prosiłbym pozostawienie wątpliwości dotyczących motywacji czy innych aspektów na boku.
Czy istnieje możliwość zdalnego przesyłania plików na serwery RS z serwera FTP? Już tłumaczę podstawę projektu:
- Kupuję serwer dedykowany, na którym instaluję jakiegoś menedżera plików (ewentualnie ekwiwalentny skrypt)
- Kupuję konto Premium na RS i dane wprowadzam na dedyku
- Pliki znalezione w sieci (oczywiście tylko freeware) ściągam bezpośrednio na serwer
- Rozpakowuję ściągnięte archiwa i ponownie je pakuję do plików .rar
- Przerzucam pliki z dedyka na konto kolekcjonerskie na serwerach RS
W ten sposób całą operacja pomija mój domowy komputer oraz zyskuję najwyższe transfery jakie RS/dedyk oferuje.

Czy technicznie jest to możliwe? Czy istnieje możliwość zainstalowania RapidShare Manager (lub alternatywy) na dedyku? Czy istnieje możliwość zainstalowania zdalnego pulpitu na dedyku, a więc i ułatwienie całego procesu?
Ja niestety się na tym nie znam. Jeśli powiecie, że to jest możliwe, to się znajdzie specjalistó, a ja wyłożę gotówkę.

W razie niejasności jestem w stanie wytłumaczyć bardziej dokładnie smile.gif
Liczę na Waszą pomoc!
MWL
na dedeku możesz zainstalować wszystko, a czy jest to możliwe? Nie wiem, ale przyjrzyj się cUrl'om
Matador1986
Cytat(MWL @ 26.09.2008, 18:54:36 ) *
na dedeku możesz zainstalować wszystko, a czy jest to możliwe? Nie wiem, ale przyjrzyj się cUrl'om

Zdaję sobie sprawę, że mogę wszystko. Pytanie zawęża się tylko do tego, czy istnieje jakaś alternatywa do RapidShare Manager na Linuxa oraz czy będę w stanie ją kontrolować ze swojego komputera...
MWL
wiesz, nie musisz mieć linuxa jeśli twój dedek będzie wykorzystywany tylko do tego..
Wydaje mi sie że jest coś takiego, ale google prawdę ci powie smile.gif
Matador1986
Cytat(MWL @ 26.09.2008, 19:01:46 ) *
wiesz, nie musisz mieć linuxa jeśli twój dedek będzie wykorzystywany tylko do tego..

Prawda, mogę wziąć WinServer, ale to podwaja koszta, a tego chciałbym uniknąć. Chociaż jeśli to będzie konieczne, to trzeba będzie zainwestować parę groszy więcej...
Cytat
Wydaje mi sie że jest coś takiego, ale google prawdę ci powie smile.gif

Google. Gdybym wiedział czego szukam, to pewnie bym znalazł. Problem w tym, że nie potrafię zdefiniować problemu - cały czas widzę to jako całość smile.gif
MWL
klient rapidshare + [nazwa dystrybucji] linux ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.