Mam taki problem: mam formularz zamówienia a w nim konkretne usługi w formie checkbox'ów. Teraz obok usługi jest mole sztuk. ,które traktuje jako mnożnik ceny usługi. Problem polega na tym, że tablica tworzona z checkbox'ów nie zawiera elementów odznaczonych checkboxów a co za tym idzie jeżeli zaznacze checkboxy uslugi nr1 i nr5 to tablica ma postac 1;5 a tymczasem tablica złożona z wartości inputów sztuk ma postać: 1;;;;2 i nie wiem w związku z tym jak odwoływać się do prawidłowego indeksu. Ma ktoś jakiś pomysł?
narazie robie coś takiego (co jest niepoprawne, ale wypada pokazać do czego doszedłem):
<?php foreach ( $usluga as $ord_indeks => $kolejna_usluga ){ $actindeks = $indeks+($wskaznik++); $nazwa = $podrekord['nazwa']; $nazwa = iconv(\"UTF-8\", \"ISO8859-2\", $nazwa); $cenanetto = $podrekord['cenanetto']; $cenabrutto = $podrekord['cenabrutto']; $vat = $podrekord['vat']; $aktmnoznik = $mnoznik[$ord_indeks]; $idgr = $podrekord['idgr']; $servicepricebrutto = $cenanetto*($vat/100); ?>
EDIT: Tak sobie pomyślałem, że sprawę rozwiązałoby mi usunięcie "dziur" z tablicy mnożnika. Może mi ktoś poradzić jak się to robi?