Mam formularz z polami checkbox (produkty do wyboru) i text (ilośc sztuk). Udało mi się (z nieocenioną pomocą przyjaznych ludzi) zbudować go tak, że wysyła na mojego maila oraz na "stronę dziękującą" tylko te punkty z 'checkbox' ( w tym wypadku produkty), które zaznaczył użytkownik. Niestety, nie mogę dojść, w jaki sposób zrobić to samo z polami 'text'. Tzn. tak, żeby w "stronie zwrotnej" i mailu pokazały się tylko produkty z 'checkbox' wraz z podaną ilością sztuk.
W jaki sposób mogę wykonać takie coś? Podkreślam, że jestem jasnozielony z PHP:(
Może gdzieś mogę poczytać o takich przypadkach?
Dziękuję z góry za wszelkie podpowiedzi i wskazówki!
html:
<form enctype='multipart/form-data' name="produkty[]" action='process.php' method='post'> <input type='checkbox' name='produkty[]' value='produkt1' />produkt1 <input type='checkbox' name='produkty[]' value='produkt2' />produkt2 <input type='checkbox' name='produkty[]' value='produkt3' />produkt2 <input type='checkbox' name='produkty[]' value='produkt4' />produkt4 <input type='checkbox' name='produkty[]' value='produkt5' />produkt5 <input type='checkbox' name='produkty[]' value='produkt6' />produkt6 <input type='hidden' name='envvariable' value='date_stamp' /> <input type=submit value='Submit Form' onclick="return confirm('Wysłać formularz?');"/> <input type=reset value='Reset Form' /> </form>
php:
<?php $produkty = $_POST['produkty']; date_default_timezone_set('Europe/Warsaw'); // miejsce na test e-maila for($i=0; $i<sizeof($produkty); $i++) $tresc_maila = "$data\n\n Mail: $mail \n\nProdukty:\n $produkty_mail\n Wiadomosc:\n".$wiadomosc; $wiad_dla_uzyt = '<h2>Thank you!</h2><ul><li>mail: '.$mail.'</li>'; for($i=0; $i<sizeof($produkty); $i++) $wiad_dla_uzyt .= '<li>wiadomosc: '.$wiadomosc.'</li><li>czas: '.$data.'</li></ul>'; ?> // miejsce na gorny kod strony // miejsce na dolny kod strony
Pozdrawiam!