mam niecodzienny problem z wpisaniem danych do bazy danych. Skrypt jest identyczny jak wcześniej i wszędzie działa, jednak tym razem dochodzi do pewnego momentu i wyskakuje mi błąd. O to część kodu:
<?php if (!($connection = @mysql_connect($host, $login, $haslo)) || !($db = @mysql_select_db($db, $connection))) { $_SESSION['error'] = "Problem z polączeniem z baza danych, prosimy powiadomić o tym administratora serwisu."; exit; } $sql = "select max(id) from $tabela"; { $_SESSION['error'] = "Problem z pobieraniem danych z tabeli: ".$tabela.".Prosimy skontaktować się z Administratorem "; exit; } $nowaNazwa = $result['max(id)'] + 1; /* !! do tego momentu wszystko gra i nagle wywala mi błąd. Nie mogę ani włączyć polskich znaków za pomocą tego, a jak to usunę i zostawię poniższa $query to i tak i tak tu wszystko siada i nie przechodzi dalej. */ { $_SESSION['error'] = "Nie udało się włączyć polskich znaków."; exit; } $query = "insert into $tabela SET id=$nowaNazwa, cena=$cena, material=$material"; { $_SESSION['error'] = "Nie udało się zapisać danych w bazie danych, powiadom o tym administratora strony. Dziekuję."; exit; } ?>
Tworząc baze danych ustawiłem na dostęp na wszystkie możliwości. Nie mam pojecią co się dzieje, czy ktos widzi błąd?
prosze o pomoc

dzieki