Mam dosyć początkujący problem. Mianowicie mam w jednym pliku formularz wyszukiwania z bazy, wyświetlanie i edycje danych rekordów. Ale problem w odpowiednim rozłożeniu tego wszystkiego. Mianowicie:
- formularz wyszukiwania wyświetla się cały czas
- wyniki wyszukiwania pojawiają się po wciśnięciu INPUTa
- dalej klikam na jakiś rekord, wyniki wyszukiwania znikają i pojawia się pole do edycji danego rekordu
- dalej zapisuje zmiany w danym rekordzie
- i teraz jak ponownie wyszukuje kolejne dane poprzez formularz, to ten edytowany rekord cały czas jest widoczny.
Moja prośba to w jaki sposób odpowiednio poukładać dane moduły aby po kolejnym wyszukiwaniu, wczesniej edytowany rekord NIE był widoczny.
FORMULARZ DO WYSZUKIWANIA (WIDOCZNY CAŁY CZAS)
WYNIKI WYSZUKIWANIA (WIDOCZNE PO WYPEŁNIENIU FORMULARZA)
<? { ...WYNIKI } ?>
EDYTOWANIE DANEGO REKORDU (TO NIE MA BYĆ WIDOCZNE GDY WYPEŁNIAM FORMULARZ I WYŚWIETLAM JEGO WYNIKI)
<? if($_GET['act']=='getedit') { $update='UPDATE * SET ...'; } elseif($_GET['act']=='edit') { ... <input type="submit" name="add" value="Zapisz"> } ?>
Oczywiście chodzi zapewne o ten fragment: id='.$_GET['id'].'' no ale tu w edycji to musi być, a dalej jak klikam "submit" w formularzu to w ścieżce cały czas jest widoczny, no i dlatego jest wyświetlany ten fragment. W takim razie może jakoś w formularzu da się to wyeliminować ?