Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] pobieranie adresów stron i zapisanie do pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
akita
Witam,
na samym początku powiem, że w dziedzinie php jestem pierwotnie początkującym i jeżeli byłaby taka możliwość,
to prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie mojego problemu.
Co chcę zrobić:
chcę wygenerować plik tekstowy lub html z bardzo dużą ilością linków do innych stron (około 100 000 linków)
Mogę dodawać to ręcznie, ale sporo by to zajęło sciana.gif
Jak normalny człowiek chcę sobię ułatwić i dlatego chciałbym napisać (nie ukrywam, że z Waszą pomocą) skrypt,
który pobierze odnośniki z innych stron i zapisze mi je do pliku (najlepiej od razu w postaci
Kod
<a href="http://adres strony">opis</a>

Próbowałem znaleźć coś takiego, ale nie udało mi się, dlatego też zwracam się o pomoc.
Wyczytałem, że prawdopodobnie potrzebna będzie funkcja preg_match, ale jak ją użyć i
co jeszcze jest potrzebne - tego nie wiem sadsmiley02.gif Dlatego będę wdzięczny za każdą pomoc.

PS. Manuala próbowałem czytać, niestety mój angielski jest za słaby, żebym zrozumiał techniczne
zwroty w nim zawarte
estidi
potrzebujesz wyrazen regularnych perla (lub tez posix ), ewentualnie socketow lub curla by otworzyc strone
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.