Po tych wszystkich radach w zasadzie to działa. "
W zasadzie" dlatego, że działa ale jeszcze nie tak jakbym chciał. Przede wszystkim poszedłem za radami abym użył Virtualnych Hostów i tego użyłem ale mam mimo to jedno pytanie ale zanim je zadam wkleję kilka linków aby zobrazować to w co poniektórzy nie chcą uwierzyća wręcz usilnie trwają w błędzie:
Oto struktura katalogów w katalodu
/etc/apache2:

Nie jest to pełna struktura. W
sites-enabled i
mods-enabled są tylko linki do odpowiednich plików z katalogów
sites-available i
mods-available. W
mods-available jest pełno plików w czego zawartość jednego pokazana jest na screenie poniżej.
Zawartość
pliku (pliku a nie katalogu szanowny panie kolego!)
/etc/apache2/sites-available/default:

Od razu dodam, że jest to plik zmieniony przeze mnie po dodaniu linii od nr 44 do 54. Po prostu poczytałem trochę o Virtualnych Hostach.
Zawartość pliku:
/etc/apache2/mods-available/userdir.conf:

Rozumiem, że to właśnie o ten plik Wam chodziło kiedy pisaliście o tym: <Directory /home/*/public_html>
No właśnie, ale co z tego, że mam ten plik i nic nie jest w nim zakomentowane, skoro gdy napiszę w przeglądarce localhost/~achaja/ (bo taki mam akurat login w systemie) przeglądarka informuje mnie, że nie znalazła strony? I właśnie to jeszcze nie rozwiązuje mojego problemu do końca. Bo o ile kiedy jest tylko kilka użytkowników w systmienie to można każdemu napisać analogiczne linijki które ja dodałem do pliku
/etc/apache2/mods-available/userdir.conf. Ale jeżeli jest już sporo więcej użytkowników albo jeżeli co jakiś czas dochodzą nowi użytkownicy to wolałbym raz coś zmienić, a nie za każdym razem pamiętać o dodaniu nowego wpisu.
Można to właśnie jakoś zrobić? Myślałem że wystarczy zmienić linijkę 48 w pliku
/etc/apache2/mods-available/userdir.conf na:
DocumentRoot /home/*/public_html ale to nic nie dało. A nawet zrobiło gorzej bo przeglądarka nie widziała plików zarówno kiedy wpisywałem
localhost/~achaja/ jak i samo
localhost/W tej chwili wszystko mi działa jak wpiszę samo
localhost/ a chciałbym właśnie, żeby działało to poprzez mój login czyli
localhost/~achaja/ i co więcej chciałbym aby to działało dla wszystkich użytkowników, a nie tylko dla mnie. Cały czas czytam o tym jak to zrobić i wydaje mi się, że mam wszystko tak jak być powinno ale jednak nie jest skoro mi nie działa. Wie ktoś może jak zrobić to poprawnie?