Witam.
Postanowiłem zapytać na forum, gdyż w internecie nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na mój problem. Jestem w sumie samoukiem jeśli chodzi o php, tak więc nie znam większości pojęć i ciężko mi cokolwiek znależć. Prosiłbym o napisanie np. o czym mógłbym szukać, aby rozwiązać problem.
Znalazłem jedynie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=77618&hl=slash ale nie dało to odpowiedzi na mój problem
A co do samego problemu, to chodzi mi o to, że gdy użyję mod rewrite do przepisania adresu 11,jakis-adres.html >> index.php?adres=11,jakis-adres to jest wszystko ok, ale ja chciałbym dodać do strony możliwość wyboru języka, po czym adres miałby wyglądać np. en/11,jakis-adres.html i przepisywać na index.php?adres=11,jakis-adres&lang=en. Wszystko jest w porządku, przepisuje świetnie, ale w przypadku użycia języka wszystkie odwołania do katalogów szaleją i chcą brać pliki w tym przypadku z folderu en. Mógłbym sprawdzać, czy jest wybrany język i wtedy dodawać do odwołań ../ ale to chyba nie za dobre rozwiązanie, a do tego mało wygodne. Chciałbym także umieć tworzyć adresy typu en/gallery/5-cat.html z pominięciem mojego problemu.
W podanym przeze mnie linku jest rozwiązanie tego poprzez użycie <base href... ale ja chciałbym, aby było to uniwersalne i działało niezależnie od miejsca, na którym się znajduje.
Czy jest na to jakiś sposób? W ostateczności poradzę sobię sprawdzając ile jest takich niby katalogów i dodam tyle ../ ale wolałbym wykonać to jednak w sposób cywilizowany, a sądzę, że są tu ludzie o wiele bardziej zaznajomieni z tematem niż ja i będą w stanie mi pomóc. Wystarczy mi, jeśli podpowiecie, w jakich okolicach miałbym szukać, albo dacie nazwę polecenia, to już postaram się poradzić sam.
Pozdrawiam serdecznie