Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem po przeniesieniu strony na nowy serwer
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Helm
Witam,
Postanowiłem zmienić hosting z progreso.pl na hekko.pl.
Przeniosłem wszystkie pliki, bazę i mam pewien problem.
Na forum wyskakiwały krzaczki ale już problem jest rozwiązany.
Na stronie mam krzaki i nie wszystkie rzeczy mi się wyświetlają. O ile ten pierwszy błąd potrafie rozwiązać, to ten drugi nie :/

http://bols-clan.com/main - po przenosinach
http://bols.civ.pl/bols/main - na starym serwerze (konto już powinno być nieaktywne, więc zapewne strona niedługo przestanie działać)

Proszę wejść np. w archiwum newsów - kwiecień 2008 lub w dział "team" i kliknąć na jakiś nick po prawej. Na nowym serwerze źle się wyświetla, a na starym ok.
Myślałem, że może być to wina źle przeniesionych danych ale wgrałem je od początku na oba serwery (tak samo baze) i tylko na bols-clan.com są błędy.
Ustawiłem też w configu na tym nowym hoście odwołanie do starej bazy - niestety nie pomaga :\
Wydaje się, że jest to problem (jakaś inna konfiguracja?) po stronie serwera.

Może ktoś zna rozwiązanie? Na priv mogę podesłać skrypt.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Cysiaczek
Skoro chcesz pomocy, to pokaż kod, ale nie na priv, tylko normalnie, na forum.
Przenoszę na PHP
MWL
Cóż to zdarza się często.
Sprawdź na początek uprawnienia, daj wszystkim katalogom które powinny takowe mieć 777.
Sprawdź jak skonfigurowane jest PHP i jaka to wersja. Na razie to tyle zaneim nei pokażesz kodu nei moge nic więcej powiedzieć...
johnson
Mogę nie mieć racji, ale spróbuj na początku skryptu (najlepiej zaraz po mysql_select_db() wykonać):

1. mysql_query("set names latin2");

Nie wiem czy to pomoże, ale to wszystko co mi przychodzi do głowy, na podstawie własnego doświadczenia i pobieżnej analizy Twojej strony.
Helm
Cytat(johnson @ 21.10.2008, 16:27:43 ) *
Mogę nie mieć racji, ale spróbuj na początku skryptu (najlepiej zaraz po mysql_select_db() wykonać):

1. mysql_query("set names latin2");

Nie wiem czy to pomoże, ale to wszystko co mi przychodzi do głowy, na podstawie własnego doświadczenia i pobieżnej analizy Twojej strony.

Witam,
@Johnson: administrator hekko.pl aby było poprawne kodowanie na forum (phpBB) dodał w db/mysql4.php

1.   // DODANE PRZEZ HEKKO
  2.   mysql_query('SET character_set_connection=latin2', $this->db_connect_id);
  3.   mysql_query('SET character_set_client=latin2', $this->db_connect_id);
  4.   mysql_query('SET character_set_results=latin2', $this->db_connect_id);
  5.   // DODANE PRZEZ HEKKO

Może to coś pomoże? 
Niestety nie mam pojęcia gdzie ten kod wkleić.
Widze, że bez udostępnienia skryptu się nie obędzie - jak będe miał ponownie dostęp do komputera (teraz musze zniknąć) to go udostępnie.

Edit:

Przypomniało mi się, że jakiś czas temu modyfikowany był kod bo nie było możliwości ustawienia zewnętrznej bazy danych (tylko localhost).
Teraz znów baza jest na localhoście, może to dlatego..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.