witam,
problem jak w temacie, z tego co zauwazylem cron nie daje mozliwosci wykonywania skryptu co 5s, zatem moje pytanie brzmi jak to osiagnac??
mam skrypt php, ktory MUSI byc wykonany co 5s (to i tak czasami za duzo, przydaloby sie co 3s),
zdaje sobie sprawe ze jest to znaczne obciazenie dla serwera, jednak mimo to chce zaryzykowac.
uprzedzajac wszystkie pytania:
skrypt ma za zadanie parsowac zewnetrzna strone www, a wylowione dane zapisywac do bazy, dynamika zmian na tej stronie jest bardzo duza, stad te 5s.
w chwili obecnej radze sobie w taki sposob, ze caly kod php jest umieszczony w zwyklej stronie, ktora ładuje do przegladarki, i javascriptem odswiezam ja co 5s. ale na dluzsza mete jest to bardzo nie wygodne rozwiazanie.
1. przygladarka musi byc ZAWSZE uruchomiona,
2. wystarczy nie przewidziany blad w php, do przegladarki laduje sie strona biała strona bez kodu, i juz odswiezanie leży.
macie jakies propozycje? koncepcje?
uprzedzam ze mialo by to byc rozwiazanie tymczasowe, bo w planach jest wykupienie serwera dedykowanego, na ktorym zainstaluje wlasna aplikacje cronopodobną, jednak z mozliwoscia wykonywania co 5s.