Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]republika.pl a PHP - jak to ugryźć
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
LifeGuard
Witam
Mam problem. Założyłem ok 8 lat temu stronę na serwerze republiki, jako "biedny uczeń" nie mogłem sobie pozwolić na dobrodziejstwo jakim był płatny serwer a w tamtych czasach nie należało to do najtańszych. Założyłem, więc konto na dobrze zapowiadającym się darmowym serwerze Onetu republika.pl i dobrze bo ówczesna konkurencja padła...
Strona jest, w miedzy czasie onet (kij im w oko) wprowadzili popupy z reklamami i paski w java scripcie. Wykupiłem, wiec u nich hosting. Wiedzac że jedynym plusem jest brak reklam. Ale nie obsługują PHP czyli najgorszy płatny hosting...

Bez PHP mam związane ręce nie mogę zmodernizować strony, wprowadzić zmian ani założyć CMSa.
Nie chce rezygnować z hostingu na republice (czyt. onecie), bo moja strona jest dobrze wypozycjonowana w google i pojawia się jako pierwsza przy wpisaniu odpowiednich fraz (efekt wymiany linkowej pomiedzy stronami o tej samej tematyce).

Czy jest jakiś dobry sposób na rozwiązanie tej sytuacji? Myślalem o tym aby w strony wstawić ramki zawierające strone (znajdujaca sie na innym serwerze) z trescią juz napisaną w php.

czy to dobry pomysł?
l0ud
Taka ramka prędzej czy później i tak osłabi pozycję strony w google.

IMHO najlepiej zrób po prostu przekierowanie.
LifeGuard
no właśnie nie wiem co osłabia bardziej czy ramka czy przekirowanie, bo index.htm moge zostawić i dac przekierowanie ale google to szybko wyłapie :/
jestem w kropce troche sadsmiley02.gif
l0ud
Zrób przekierowanie, albo stronę z informacją o zmianie adresu i linkiem. Dając ramkę nie odzwyczaisz użytkowników od starego adresu, a pozycja i tak spadnie.
-gox-
Pragne tylko zauwazyc, ze natychmiastowe przekierowanie z indexu, to lamanie regulaminu darmowego hostingu.
Dziekuje smile.gif
LifeGuard
chciałem zauważyć iż napisałem, że darmowy hosting zamieniłem na płatny (republika tez taki oferuje) (36zł/rok) żeby nie mieć reklam

dziekuje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.