Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Popup
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Moorti
Witam,
Potrzebuję skryptu w Ajaxie lub JavaScripcie który będzie działał jak Lightbox tylko z tym że wyświetla pliki html, php...
może istnieją takie skrypty ale nie wiem pod jakim hasłem szukać jeśli chodzi o zagraniczne strony bo na polskich nic ciekawego nie ma ;]

najlepiej żeby to był maxymalnie prosty skrypt i lekki.
ayeo
Witaj!

Po pierwsze nie ten dział. Po drugie AJAX to nie jest język! A po trzecie, czy mógłbyś jaśniej opisać o co chodzi?

Pozdrawiam winksmiley.jpg !

// Mówisz i masz.
// ~webdice

// tnx biggrin.gif
// ~ayeo
Moorti
Lightboxa chyba już widziałeś
gdy kliknę na miniaturkę zdjęcia wyskakuje taki jakby popup z powiększonym zdjęciem
a ja potrzebuje coś takiego tylko po kliknięciu w link wyskakuje tez okienko tylko z zawartość pliku np. popup.html

chciałbym zrobić zęby w tym okienku znalazł się plik z formularzem do logowania czyli np. login.php

najlepiej żeby wygląd okienka można by był łatwo edytowalny w css
ayeo
No to teraz jasne. Nie byłem pewien czy chcesz tam pokazać kod html czy plik jako html smile.gif Sam sobie napiszesz szybciej coś takiego, szkoda czasu na szukanie. Robisz diva (nazwijmy go popup_window) - w CSS ustawiasz gdzie ma się pojawić itd, ale dodatkowo ustawiasz display: none; I teraz po kliknięciu w coś tam (w powiedzmy link >login<) w JS zmieniasz display na block;

Pozdrawiam!

W sensie skrypt, którego szukasz ma jedną linijkę kodu smile.gif
Moorti
dzięki za pomoc ale mógłbyś zrobić coś takiego bo a JS jestem ciemny ;p
ayeo
Witam!

Korzystając z jQuery (trochę kombajn jak na takie zastosowanie, ale i tak pewnie użyjesz nie tylko do tego - poza tym możesz jakiś efekcik sobie zrobić);

1. $("a#popup_link").click(function(){ $("#popup_window").show( "slow" ); });

link <a id = "popup_link">pokaż okienko</a>

Pozdrawiam!
Moorti
eh albo ja taki ciemny jestem albo to w ogóle nie chodzi ale obstawiam na to pierwsze tongue.gif
mam prośbę zrób to w plikach spakuj i daj jako załącznik ;]
ayeo
Witam!

Wybacz, ale chyba sobie robisz jaja!

Pozdrawiam!
Moorti
nie no dobra sorry poradziłem sobie trochę inaczej ale są inne problemy w nowo założonym prze zemnie temacie ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.