Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [eLearning] Narzędzia do stworzenia systemu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Olimpia_ona
Witam, temat ten nie pasuje do innych, więc pisze w hydepark.

Interesuje mnie zagadnienie e-learningu, tzn. chciałabym stworzyć system spełniający pewne funkcjonalności.
Czytam i czytam o tym e-learningu i już mam kompletny mętlik. Może jest ktoś, kto się na tym zna i wdroży mnie w temat.

Otóż potrzebuje zbudować system e-learningowy, który będzie:
1. zrealizowany zgodnie ze standardem SCORM (ma budowę modułową)
2. wyposażony w platformę do zarządzania LMS (posiadać moduły raportowe, dawać możliwość instalacji na różnych systemach operacyjnych, dokumentacja w języku polskim?)
3. posiadać narzędzia do tworzenia kursów LCMS (możliwość tworzenia kursów CD, posiadać możliwość eksportu do LMS)

Co polecacie, od czego mam zacząć?
Cezar708
Moodle ma co chcesz, jest darmowy. Nie wiem jak z docs w języku polskim.

Standard SCORM (1.3) istnieje chyba od 2001 roku, wcześniej był AICC (też chyba) i prawda jest taka, że na chwilę obecną każdy traktuje standard SCORM wg własnego uznania, mimo że dokumentacja leży na http://www.adlnet.org/scorm/

jeśli chcesz się zająć standardem SCORM na własną rękę to powodzenia bo naprawdę duuużo pracy przed Tobą. A i doświadczenie będzie potrzebne.

pozdrawiam
Cezar708
piotrooo89
jak dla mnie moodle spełnia 100% normy w takim przypadku. korzystam z niego w szkole i wszystko w najlepszym porządeczku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.