Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Oto kto kreuje Polski Internet.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
erugio
Witam.

Przypadkowo trafiłem na pewną stronę, wąskiej grupy ludzi, który uważają się za e-biznessmenów. Mało tego, są oni zdania, że to Oni kreują Polski. Polecam odnośnik niżej.

Chłopaki tworzą piękną rzecz. Proszę zauważyć, że wszystkie ich inicjatywy to tylko powielanie jednej, w dodatku, wydaje mi się, że korzystają z jednej z pierwszych wersji os-Commerce i usuwają stopkę. Dziadostwo na maksa. Chwalą się niby sukcesem, a tak na prawdę wszystko to jest (moim zdaniem) żałosne i wydaje mi się, że pojęcia nie mają o podstawowych zasadach działania Internetu.

http://www.escpoland.pl/index.php?module=view&vsid=2
Wykrywacz
Ale z tego co widać mają forsę (czy zarobili czy dostali od rodziców - patrząc po składzie zespołu to inna sprawa) bo stać ich było na założenie sp. z o.o. mnie nie stać.

Z linków widać że mają klientów.... czy pierwszy kod NK był optymalny? Jak pokazała padaczka ich serwerów chyba nie.
I tak powiem ci że tacy jak oni kreują Polski Internet bo sprzedają swoje produkty, coraz to większej ilości klientów...

Edit.
No może ten przykład nie jest aż taki dobry winksmiley.jpg Aczkolwiek trzeba przyznać że chłopaki opanowali Jędrzejów, wprawdzie w większości przez samych siebie.... aczkolwiek ;P
Tak czy inaczej jest to przykład faktycznej tendencji.
tomaszs2
erugio. Nie rozumiem dlaczego Cię tak zbulwersowała ta strona. Wygląda na to, że masz jakieś ukryte,
negatywne intencje w stosunku do tej strony i jej autorów.
sztosz
A ja jestem w szoku. Strona firmowa na której dokładnie i jasno jest napisane jakie strony (w rozumieniu sklepy internetowe itp.) firma prowadzi + dane kontaktowe. Prosta stronka podająca informacje bez zbędnych nikomu nie potrzebnych bajerów. Stary wrzuć na luz, wszyscy wiemy że to nie oni kreują polski internet. To ja kreuję polski internet!

PS. To że twórcy tamtej witryny przymiotniki zaczynają wielką literą, to nie znaczy że ty też musisz powielać błędy. A w drugim twoim zdaniu czegoś na samym końcu czegoś chyba brakuje winksmiley.jpg
revyag
@erugio bawisz się w detektywa ?

Zarzucasz im wykorzystanie nie swojego kodu, pokaż jakiś dowód na to. Bulwersuje Cie że napisali że coś tam kreują ? Łał snitch.gif A jakby napisali że są władcami wszechświata też byś to na serio wziął ? To co mieli napisać na swojej stronie? "Jesteśmy mało doświadczeni, serwisy które robimy są średniej jakości", każda firma strzela hasłami marketingowymi.

Pierwsze słyszę o tej firmie, Ty pewnie też nic o nich nie wiesz, wszystko "wydaje Cie się". A może jesteś z konkurencji i nie możesz ścierpieć że komuś się coś udało ?

Trochę dystansu by się przydało.
kwiateusz
a mi to pachnie jakoś dziwnie na reklame tegoż linku (nie chce mi sie patrzeć co tam jest)
kbsucha
To jest chyba jakiś żart albo rodzaj marketingu ze strony ESC :]. Przecież to jeden z bardziej znanych i jeden z pierwszych polskich programów partnerskich na taką skale. Do tego autor K. Cebulski jest, co najmniej rozpoznawalny w świecie e-biznesu, wiec jakby nie patrzeć, jako aktywny użytkownik internetowy tworzący taką platforme w pewien sposób kreuje polski internet, więc nawet w tym zdaniu nie widze nic dziwnego.

pozdr
erugio
Może faktycznie zareagowałem zbyt agresywnie. Ale patrząc na wykonanie strony, stylistkę no to przecież lata 90', a podają się za Polskich Władców, Polskiego e-biznesu.

Może i jakiś sukces odnieśli, ale tylko dlatego, że wypełnili lukę w Polskim Internecie, szkoda że w taki dziadowski sposób. Jestem przekonany, że jeśli za promocję e-biznesu i koloportarz książek, czasopism i treści elektronicznych o tej tematyce wziąłby się któryś z bardziej doświadczonych webmasterów to zaraz wygryźliby ich z rynku. To jest suchy fakt.

To ich kreowanie Polskiego Internetu to gruba przesada i chociaż fakt, że nie powinni pisać o sobie negatywnych rzeczy na własnych stronach to taki tekst z pewnością można potraktować jako samolubny, spoufalający się.
pyro
Chyba nie ma sensu dalej ciągnąć tematu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.