Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Linkin Park
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
in5ane
Witam, może mi ktoś podać całą dyskografię (chodzi mi o albumy) Linkin Parka? Tylko nie kierujcie mnie do google, bo tam są takie informacje, że głowa boli. Na oficjalnej stronie Linkin Parka jest ich X, na PL wikipiedii jest ich Y, a na EN wikipedii jest Z, a na stronach fanklubów to jest ich RZ. W końcu nie wiem, które źródła mówią prawdę, ponieważ niektóre różnie zaliczają, że to jest album inne, że to nie jest. Jeżeli ktoś się dobrze orientuje, to proszę o wypisanie mi ich. Z góry dzięki.

P.S.: Sry, że nie na temat web, ale to w końcu Hydepark.
korek_a
o stary ale mi bańkę zryłeś zacząłem gazetom zabijać robaka na monitorze smile.gif a co do albumów to myślę ze na stronie oficjalnej jest odpowiednia odpowiedz bo chyba wiedz e ile albumów maje:)
in5ane
Tylko, że ja mam więcej albumów niż jest na oficjalnej stronie. A to na pewno nie są jakieś bootlegi czy nielegale.

P.S.: Ogólnie chodzi mi o albumy Linkin Parka, które oficjalnie wydał sam zespół (nazwa, rok wydania).
phpion
Cytat(in5ane @ 26.11.2008, 16:05:17 ) *
P.S.: Ogólnie chodzi mi o albumy Linkin Parka, które oficjalnie wydał sam zespół (nazwa, rok wydania).

Najpewniejszym źródłem będzie oficjalna strona zespołu. Piszesz, że masz więcej? Pewnie są to jakieś kompilacje lub cuda w stylu "the best of".
mike
Często "The Best of" sa wymysłem wytwórni i nie są wymieniane jako jeden z albumów artysty.
in5ane
Możliwe, tylko że im na stronie brakuje tak jakby pierwszych ich albumów. Na wikipedii PL i EN są one uwzględnione, no ale nie wiem jak mam sobie kolekcje posortować.

@edit:
Wynika, że albumów mają 5 + 2 remiksowane (jeden wydany z Jay-Z i jeden z wieloma artystami [różne RMX]). Zostanę chyba przy takim katalogowaniu. Tylko, że mam np. album o nazwie bodajże Demo Tape ..[coś].. i Hybrid Theory EP oraz Hybrid Theory (z dwóch ostatnich to wiem, że zaliczają do swoich album na oficjalnej stronie ten drugi). No ale już sam nie wiem.

@edit2:
Już jestem wszystkiego pewny. Musiałem poczytać historię Linkin Parka.

Oficjalnie wydane oryginalne albumy Linkin Parka:
#1 - 2000 - Hybrid Theory
#2 - 2002 - Reanimation
#3 - 2003 - Meteora
#4 - 2003 - Live in Texas
#5 - 2004 - Collision Course (feat. Jay-Z)
#6 - 2007 - Minutes To Midnight
#7 - 2008 - Road to Revolution. Live at Milton Keynes

Są również tzw. EP'y, Undergroundy itp., ale sam LP nigdy ich oficjalnie nie wydał. Są to zazwyczaj bootlegi, czyli utworu/albumy rozpowszechniane bez zgody autora, niekoniecznie nielegalne, ale nieznanego pochodzenia.

Pozdrawiam ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.