Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [pozycjonowanie]Strona z kilkoma wersjami językowymi
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
jj09
Witam, mam stronę w kilku wersjach językowych: grecki(domyślny), polski i angielski. Google indeksuje tylko grecki. Dlaczego.
Kocurro
To bardzo proste - przegiąłeś z JavaScriptem i oto efekt - google nie zna adresu adresu pozostałych wersji językowych i nie ma jak je poznać.
jj09
i nie da rady, żeby ją zaindeksował na 100%

co więc teraz zrobić?
Kocurro
Naprawić stronę i tutaj:

1) robisz to sam - jeśli umiesz
2) znajdujesz jelenia, który będzie w tym dłubał za darmo
3) znajdujesz kogoś kto wykona to za opłatą

Na szybko nie jestem w stanie Ci powiedzieć jak wiele zmian będzie to wymagało.

Pozdrawiam,
Łukasz

ps: jeśli wolisz pkt 3 to PW winksmiley.jpg
phpion
Cytat(Kocurro @ 27.11.2008, 22:40:58 ) *
Na szybko nie jestem w stanie Ci powiedzieć jak wiele zmian będzie to wymagało.

Za to ja na szybko jestem w stanie Ci powiedzieć, że zmiany nie będą trudne. Wystarczy, że zmienisz menu do zmiany języka z JS'owego na PHP. W linkach jako href daj np. "setLang.php?lang=pl", natomiast w setLang.php daj ustawienie cookie o nazwie "*_lang" na wartość $_GET['lang'], po czym zrób przekierowanie na stronę, z której przyszło żądanie ($_SERVER['HTTP_REFERER']). Wydaje mi się, że tyle powinno wystarczyć.

* nazwę usunięto na prośbę autora
Kocurro
phpion: dopóki nie spojrzysz w kod źródłowy to nie jesteś w stanie określić tak naprawdę ile zmian to będzie wymagało i oto mi właśnie chodziło.

pozdr.
Łukasz
phpion
No ale spojrzałem w kod i zobaczyłem co robi funkcja JS do zmiany języka. Kwestia zrealizowania tego samego w PHP co też opisałem.
lectric
http://forum.optymalizacja.com - tam poszukaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.