OK to zabieram się do testów,
Jak na razie dziękuje - z pewnością będą jeszcze pytania

Jednak postawiłem na PHP&MySQL (z CSV nie dałem sobie rady

)
Moja tabela pt "rj" (zamiast tego będą numery linii) wygląda następująco:
http://s6.zapodaj.net/images/45601015.jpgCo sądzicie o takim układzie, co dodać, co zmienić? Chciałbym aby w efekcie końcowym rozkład wyglądał następująco:
- linia.php?linia=xxx - wyświetlenie numeru linii, trasy, trasy przystankowej, daty obowiązywania rozkładu;
- rozklad.php?linia=xxx&przystanek=x&kierunek=x - wyświetlenie listy przystanków dla danego kierunku, wyświetlenie rozkładu z danego przystanku (z podziałem na robocze, soboty, niedziele, wielkanoc, etc), daty obowiązywania. Istnieją niestety również kursy specjalne (omijające jakieś przystanki, kursujące tylko we wtorki etc);
- kurs.php?linia=xxx&przystanek=x&kierunek=x&kurs=xx - wyświetlenie pojedynczego kursu, jego trasy, oraz zaznaczenie z którego przystanku odjazd (poprzednie przystanki z jakimś krzyżykiem, strzałeczką czy czymś;
- przystanek.php?przyst=xxxx - wyświetlenie numerów linii wraz z linkiem do rozkładu (np przystanku Kraków Pl. Wszystkich Świętych - wyświetlenie numerów linii i kierunków a po kliknięciu przejście do rozkładu danej linii z tego właśnie przystanku). Bądź wyświetlenie rozkładów wszystkich linii w przystanek.pjhp?xxxx;
- wyszukiwarka.php - wiadomo, skąd, dokąd, o której godzinie.
Tak więc jakie tabele powinny się znaleźć, jak to wszystko zoptymalizować żeby potem było łatwo pracować?
1. Jak zmienić
<?php
$zapytanie="SELECT * FROM rj";
?>
by 'rj' było zmienne (linia=xxx)?
2. Mam kod:
<?php
//pobranie listy przystanków + link do wyświetlenia odjazdów
$zapytanie="SELECT * FROM rj";
{
echo '<a href=przystanek.php?id=' . $wiersz['id'] . '>' . $wiersz['przystanek'] . '</a><br>'; }
?>
<?php
//wyświetlenie odjazdów z danego przystanku
$q=mysql_query("SELECT * FROM rj WHERE id='" . $_GET['id'] . "'"); //etc
}
?>
Jak zrobić by kurs1, kurs2 etc były linkami i jak wyświetlić pobrane dane w kurs.php /lista przystanków, godziny odjazdów dla wybranego kursu z zaznaczeniem z którego przystanku odjazd (przykład poniżej)
wyświetlenie kurs.php po kliknięciu danego kursu z przystanku Smolki
Kod
# Św. Wawrzyńca 8:30 //przyciemnione
# Plac Bohaterów Getta 8:34 //przyciemnione
# Korona 8:36 //przyciemnione
# Smolki 8:38 //pogrubione
# Rondo Matecznego 8:40
# Rzemieślnicza 8:42
Pozdrawiam serdecznie