Wie ktoś jak wyświetlić na stronie dane o jakimś torrencie? Mam na serwerze jakiś plik torrent i na stronie link do niego i chcę, żeby obok były informacje typu, waga pliku, ile jest seedów, peerów itp. Da się coś takiego zrobić?
zaaap
5.12.2008, 17:46:29
tbdev
Nie wiem dokladnie co chesz wyswietlic. Chcesz swoja strone torrentowa zrobic?
Nie, nie chce swojej strony zrobic, chce pozyskac informacje z torrenta dot. ilosci peer/seed. Napisal przeciez .. Byl juz podabny watek kiedys, sprobuj poszukac.
KR2615
21.12.2008, 21:34:54
Liczba peerów nie jest zapisana w pliku .torrent. Jak wiadomo zmienia się i zachowywana jest w bazie MySQL trackera. Gdy jestes wlascicielem trackera wystarczy wydac odpowiednie zapytane do bazy. Jakie to w tym Ci nie pomoge bo nie jestem zbyt dobry w tbdev.
Jesli nie jestes wlascicielem tarckera to sprawa jest zawiła. Trzeba wydobyc z pliku torrenta adres tarckera. Trzeba getowac adres trackera a w odpowiedzi otrzymasz peerów. Jesli beda to ilosci w granicach 10 - 50 to mozna policzyc, ile w odpowiedzi dostales peerów. No i wyswietlic liczbe na Tojej stronie.
Jesli masz konto na tarckerze i znasz id torrenta to mozna to zrobić w inny sposób. Niech skrypt uda sie do trackera (strony www) i sobie sprawdzi ilośc peerów. Jedo i drugie rozwiazanie jest pewnym nadużyciem wzgledem trackera takwiec najlepiej zrobić sprawdzanie peerów raz na kilka godzin, wyniki zapisac w Twojej bazie danych i potem tylko wyswietlac liczbę.
memory
21.12.2008, 21:55:02
tutaj moze pomoze
Pozatym byl temat niedawno
Riklaunim
21.12.2008, 22:30:48
Ogólnie dane zawarte w pliku *.torrent można czytać i modyfikować za pomocą tego:
http://pear.php.net/package/File_Bittorrent2 
i nawet można
statystyki pobierać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.