Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [INNE] Torrenty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BORG
Wie ktoś jak wyświetlić na stronie dane o jakimś torrencie? Mam na serwerze jakiś plik torrent i na stronie link do niego i chcę, żeby obok były informacje typu, waga pliku, ile jest seedów, peerów itp. Da się coś takiego zrobić?
zaaap
tbdev

Nie wiem dokladnie co chesz wyswietlic. Chcesz swoja strone torrentowa zrobic?
c3zi
Nie, nie chce swojej strony zrobic, chce pozyskac informacje z torrenta dot. ilosci peer/seed. Napisal przeciez .. Byl juz podabny watek kiedys, sprobuj poszukac.
KR2615
Liczba peerów nie jest zapisana w pliku .torrent. Jak wiadomo zmienia się i zachowywana jest w bazie MySQL trackera. Gdy jestes wlascicielem trackera wystarczy wydac odpowiednie zapytane do bazy. Jakie to w tym Ci nie pomoge bo nie jestem zbyt dobry w tbdev.

Jesli nie jestes wlascicielem tarckera to sprawa jest zawiła. Trzeba wydobyc z pliku torrenta adres tarckera. Trzeba getowac adres trackera a w odpowiedzi otrzymasz peerów. Jesli beda to ilosci w granicach 10 - 50 to mozna policzyc, ile w odpowiedzi dostales peerów. No i wyswietlic liczbe na Tojej stronie.

Jesli masz konto na tarckerze i znasz id torrenta to mozna to zrobić w inny sposób. Niech skrypt uda sie do trackera (strony www) i sobie sprawdzi ilośc peerów. Jedo i drugie rozwiazanie jest pewnym nadużyciem wzgledem trackera takwiec najlepiej zrobić sprawdzanie peerów raz na kilka godzin, wyniki zapisac w Twojej bazie danych i potem tylko wyswietlac liczbę.
memory
tutaj moze pomoze

Pozatym byl temat niedawno
Riklaunim
Ogólnie dane zawarte w pliku *.torrent można czytać i modyfikować za pomocą tego: http://pear.php.net/package/File_Bittorrent2 smile.gif i nawet można statystyki pobierać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.