Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP 5.2.7 has been removed from distribution
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
qqrq
http://www.php.net/archive/2008.php#id2008-12-07-1

Czasem po prostu czuję, że mieszkamy w jednej wielkiej wsi. biggrin.gif
mike
Boże, ale ten język coraz bardziej mnie wkurza.
PHP ssie.
netvalue
ufff. Ostatnio robiłem aktualizację na serwerze do 5.2.6. Teraz bym sie wkurzyl.
Kocurro
qqrq a nie mogłeś po polskiemu dać winksmiley.jpg

swoją drogą to śmieszne - dzisiaj czytam na różnych portalach, że wydano 5.2.7 a na głównej php.net, że wycofano biggrin.gif

a za tak głupi błąd to należą im się wielkie brawa biggrin.gif

pozdr.
wookieb
O tam już wielce narzekacie. Każdemu zdarzają się błędy. Windows też ma wiele luk i co? Wielu go używa i to tych świadomych użytkowników. Błędy się zdarzają i tyle. Frameworki którzy tutaj wszyscy polecają też mają pewne błędy i są one cały czas poprawiane. Lepiej przestańcie narzekać i podejdźcie do problemu z dystansem. A jedna najważniejsza rada to niekoniecznie instalować wszystko co nowiutkie (tutaj akurat dotyczy się php). Warto trochę poczekać i potem instalować.
Dobrze ze zespół php je naprawia a nie zostawia na pastwę losu jak to zrobiło M$

Cytat
PHP ssie.

Tekst nieadekwatny do sygnaturki.
mike
Cytat(wookieb @ 8.12.2008, 11:16:57 ) *
Tekst nieadekwatny do sygnaturki.
Do którego jej fragmentu? Bo coś mi się wydaje, że się czepiasz.
NuLL
Cytat(mike @ 8.12.2008, 10:07:19 ) *
Boże, ale ten język coraz bardziej mnie wkurza.
PHP ssie.

Ciezko sie z Toba niezgodzic... sad.gif
Cytat
Dobrze ze zespół php je naprawia a nie zostawia na pastwę losu jak to zrobiło M$

I tu sie mylisz. M$ bugi dot. np IIS naprawia bardzo szybko, a niektore bledy np Apache'a czekaja na poprawke pol roku, gdzie MSowi zajmuje to pare dni max.
wookieb
Cytat(NuLL @ 8.12.2008, 12:33:56 ) *
I tu sie mylisz. M$ bugi dot. np IIS naprawia bardzo szybko, a niektore bledy np Apache'a czekaja na poprawke pol roku, gdzie MSowi zajmuje to pare dni max.

A co powiesz o ie6 i ie7?
NuLL
A to jest zupelnie inna historia czlowieku - IE to firma w firmie... o tym mi sie nawet nie chce mowic.
wookieb
I co z tego. Wydają internet explorera to niech o niego dbają. Programiści php pomimo tego że ulepszali php5 to nie wyrzucili na bok php4. Zrobili do niego poprawki i wrzucili w pełni działającą wersję.
mike
Cytat(wookieb @ 8.12.2008, 12:59:38 ) *
I co z tego. Wydają internet explorera to niech o niego dbają. Programiści php pomimo tego że ulepszali php5 to nie wyrzucili na bok php4. Zrobili do niego poprawki i wrzucili w pełni działającą wersję.
Tak samo jak programiści PHP, programiści IE do pewnego czasu o niego dbali. I jedni i drudzy zarzucili już starocie.
qqrq
Cytat(wookieb @ 8.12.2008, 11:16:57 ) *
O tam już wielce narzekacie. Każdemu zdarzają się błędy. Windows też ma wiele luk i co? Wielu go używa i to tych świadomych użytkowników. Błędy się zdarzają i tyle. Frameworki którzy tutaj wszyscy polecają też mają pewne błędy i są one cały czas poprawiane. Lepiej przestańcie narzekać i podejdźcie do problemu z dystansem.

Wybacz brak dystansu, ale uśmiech sam się ciśnie na usta. Ja rozumiem, że byki robi każdy, że trzeba zrozumieć itd. No ale trzeba ponosić konsekwencje swoich działań, a w tym przypadku konsekwencją jest mój szeroki (i szczery) uśmiech, a także powiew buraczanego smrodku. smile.gif Wiocha i tyle. biggrin.gif
erix
Cytat
A co powiesz o ie6 i ie7?

To inna historia. Przecież do serwowania stron Microsoft używa właśnie IIS-a, a nie IE. ;p
Cysiaczek
Devy php mają od zawsze problem z wersjami nieparzystymi - poszukajcie w archiwach smile.gif
Pozdrawiam.
qqrq
Cytat(Cysiaczek @ 8.12.2008, 18:29:31 ) *
Devy php mają od zawsze problem z wersjami nieparzystymi - poszukajcie w archiwach smile.gif
Pozdrawiam.

No to chyba trzeba dać na mszę:

http://www.php.net/archive/2008.php#id2008-12-08-1

biggrin.gif
Cysiaczek
@qqrq -W pewnym momencie zacząłem podejrzewać, że oni te bugi specjalnie robią. Teraz to się zaczyna potwierdzać biggrin.gif
Zyx
Nie przypominam sobie, aby jakakolwiek wersja PHP4 była wycofana lub błyskawicznie zastępowana nową z powodu jakiejś krytycznej luki. Tymczasem w przypadku PHP5 nie jest to pierwszy raz:

- PHP 5.1.0 -> PHP 5.1.1 (4 dni różnicy w wydaniach, kilkanaście różnych poprawek)
- PHP 5.1.3 -> PHP 5.1.4 (także krytyczny błąd)
- PHP 5.1.5 -> PHP 5.1.6 (zapomnieli dodać ważną poprawkę do systemu zarządzania pamięcią)
batman
Właśnie wydali 5.2.8 smile.gif
http://www.php.net/archive/2008.php#id2008-12-08-1
mike
Cytat(batman @ 9.12.2008, 15:30:37 ) *
Właśnie wydali 5.2.8 smile.gif
Ale niesmak pozostał tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.