Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Funkcja do zliczania ilości otwarcia strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gelson_Mandela
Witam

Mam pytanie czy istnieje jakaś funkcja w PHP aby zrobic coś takiego.
Otwieramy stronę ma której mamy coś do wyboru z menu SELECT, po wybraniu jakiejś opcji za pomocą funkcji OnChange otwiera nam się ponownie ta sama stronka.
Kod
<BR>OnChange="document.formularz.submit();<BR>

i chodzi mi oto aby po tym wyborze i odświerzeniu strony pojawił się np. tekst informujący co wybraliśmy:
Kod
<BR>    <?php <BR>        echo "Wybranym producentem jest: ";<BR>    echo $szuk_producent; <BR>     } <BR>    ?><BR>

Wszystko jest Ok tylko chodzi o to aby ten tekst "Wybranym producentem jest: " nie pojawił się za pierwszym razem otwarcia strony przed jakimkolwiek wyborem.

Z góry dziękuję za odpowiedz.
nospor
sprawdzaj czy byl wyslany form czy nie
  1. <?php
  2. if (!empty($_POST)){
  3. echo 'jol ziom, teraz byl wyslany form';
  4. }
  5. ?>
Gelson_Mandela
Dzięki wielkie.

Korzystając z otwartego postu, jeszcze jedno pytanko, jak za pomocą buttona przejść do innej
strony metodą "post" 
ale nie używając opcji:
Kod
<form action="jakas_strona.php" method="post" name="formularz">
<input type="submit" value="Zamów"/>

Tej opcji nie chę używać bo jest ona już użyta do odświerzenia strony po wybraniu czegoś z menu SELECT.
Czyli reasumując, mam dwa menu wyboru, jak wybierzemy coś z pierwszego to odświerza nam się strona i ukazują nam się opcje wyboru w drugim menu wyboru. Po wybraniu czegoś z drugiego manu oraz wpisaniu jeszcze czegoś w impucie tekstowym,naciskamy przycisk i metoda post przesylamy te trzy zmienne do inne strony.
Da się to zrobić czy trzeba to inaczej rozwiązać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.