Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Dodawanie do bazy danych, szukanie, podkreslanie/kolorowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jaki
Witam, mam mały pomysł ale ze względu na to, że mam obowiązki na uczelni i ogólnie mało czasu aby się nad tym głębiej zastanowić i rozważyć wszystkie możliwości zwracam się do Was z prośbą o ewentualną poradę. Koniec te paplaniny, przejdźmy do sedna sprawy.

Chciałbym zrobić coś takiego abym mógł dodawać pewne wpisy które będą magazynowane w bazie danych. Na odrębnej stronie chciałbym zrobić wyszukiwarkę w której po wklejenie ciągu znaków/wpisów np z rejestru (wielu) i kliknięciu odpowiedniego przycisku wklejone dane byłyby analizowane i ewentualne rezultaty które już znajdują się we wspomnianej bazie danych zostały podkreślane lub kolorowane jako wynik.

Jakieś pomysły ? snitch.gif Proszę podpowiedzieć jak będzie najefektywniej i w miarę łatwo.
Pozdrawiam, jaki
memory
najprosciej zrobic zwykla wyszukiwarke w php+mysql i pokolorowac np w htm,css lub preg_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
jaki
Aha, tez tak myslalem smile.gif

Ale nie wiem za bardzo jak zrobic aby wyniki znajdujace sie w bazie danych byly kolorowane w efekcie wyszukiwania ? ;p maly przyklad jakis bym poprosil bo nie lapie
wookieb
Wystarcze ci zwykłe http://php.net/str_replace
jaki
No tak, takie proste a ja szukam wyimaginowanych sposobow ;p dzieki serdeczne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.