Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]FTP na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jasikj
Witam,
mam wykupiony hosting na home.pl. Chciałem zrobić na stronie taki odsyłacz żeby moi klienci mogli wgrywać pliki na ftp. Czy na tym hostingu da się zrobić coś takiego? Jeżeli tak to jak bo próbuje już drugi tydzień wklepać jakieś gotowe skrypty i nic. Gdzieś wyczytałem że wystarczy utworzyć dodatkowe konto na serwerze i skonfigurować pod nie skrypt ale nie potrafię tego zrobić. Proszę o pomoc.
Lejto
chcesz porostu przesłać z poziomu strony www plik?
jeżeli dobrze cię zrozumiałem, to nie trzeba tworzyc dodatkowych kont wystarczy ze serwer obsługuje php, napisac formularz i skrypt wysyłający pełno jest gotowców w google
erix
Cytat
Gdzieś wyczytałem że wystarczy utworzyć dodatkowe konto na serwerze i skonfigurować pod nie skrypt ale nie potrafię tego zrobić. Proszę o pomoc.

Utwórz konto anonymous w panelu.

Choć w sumie wystarczy Ci zwykły upload w PHP; szarzy użytkownicy mogą się przestraszyć, jeśli napiszesz im "FTP"...
jasikj
tak, chcę żeby osoby mogły przesyłać pliki na mój serwer z poziomu strony www. Mam takiego gotowca, ale chciałbym żeby to było bardziej rozbudowane, konta dla każdego klienta z osobna, login, hasło, pasek postępu. Można zrobić coś takiego?
tutaj kod któego chciałem użyć ale i tak nie przesyła plików nie wiem dlaczego:

Kod
<?php
$upload_dir = './pliki/';
$maxfilesize = 102400;

$userfile = $_FILES['userfile'];

if(isset($_POST['send']))
{
    if(is_uploaded_file($userfile['tmp_name']))
    {
        if($userfile['size'] <= $maxfilesize)
        {
            $file_patch = $upload_dir.'/'.$userfile['name'];
            if (file_exists($file_patch))
            {
                $extension = explode('.', $userfile['name']);
                $cnt = count($extension) -2;
                $file_name = '';
                for ($i=0; $i<$cnt; $i++)
                {
                    $file_name .= $extension[$i];
                }
                $i_ext = count($extension) -1;
                $file_patch = $upload_dir.'/'.$file_name.'('.date('YmdGi',time()).').'.$extension[$i_ext];
            }
            if(move_uploaded_file($userfile['tmp_name'], $file_patch))
            {
                echo '<p>Plik został wysłany</p>';
            }

}
    }
}
?>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
  <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="<?php echo $maxfilesize; ?>">
  <input type="file" name="userfile">
  <input type="submit" name="send" value="Wyslij plik">
</form>
damian004
http://www.webtips.pl/index.php?showtopic=21373

Tutaj jest świetny skrypt uploadu zbudowany na klasach
Kod krok po kroku wyjaśniony więc nie powinno być problemów z niezrozumieniem
Pozdrawiam
jasikj
znalazłem fajny skrypt phpATM 130. Bardzo rozbudowany z opcją rejestracji itp. Robię wszystko wg instrukcji i nadal wyskakuja mi jakieś błędy.

Cytat
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_e1c2d7f3c6d71b8c328a4640d878de55, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /ftp/include/common.php on line 62

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /ftp/include/common.php:62) in /ftp/include/common.php on line 62

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /ftp/include/common.php:62) in /ftp/include/common.php on line 78

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /ftp/include/common.php:62) in /ftp/include/common.php on line 79

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /ftp/include/common.php:62) in /ftp/include/common.php on line 80

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /ftp/include/common.php:62) in /ftp/include/common.php on line 81
erix
Było na forum nieraz. Poszukaj.
piotrooo89
masz, było...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.